Eenpansgerecht pompoen pasta
25 minuten
Pasta is altijd goed. En pompoen? Dat is het allerlekkerst in de herfst. Vandaag bundel ik de krachten van deze twee topproducten tot een overheerlijke eenpans pompoen pasta. Een ideaal maaltje voor doordeweekse herfstavonden.
De smaak van pompoen
Niet iedereen is bekend met de smaak van pompoen, maar omdat deze pasta met pompoen zo onwijs lekker is, leg ik het je graag uit. Pompoen heeft een zachte, zoete en licht aardse smaak. Het is eigenlijk gewoon een soort combinatie van wortel, zoete aardappel en nootachtig van smaak. Gaat er al een belletje rinkelen? Iedere pompoen heeft weer haar eigen kenmerken, maar voor deze pasta gebruik ik gewoon een zak pompoenblokjes. Dat scheelt aardig wat werk. Welke pompoenblokjes je gebruikt maakt niet uit.
Easy eenpansgerechten
Dit herfstgerecht staat binnen 25 minuten tafel. Het beste van alles is dat je slechts één pan nodig hebt. Dat betekent weinig afwas en meer genieten van het eten. Die eenpansgerechten zijn zo makkelijk en snel dat ik er iedere week wel één in mijn weekmenu stop. Wil jij er liever een dagelijks ding van maken? Dat begrijp ik. Gelukkig heb ik nog veel meer eenpansfeest voor je in petto. Probeer eens dit eenpansgerecht romige gnocchi met spinazie en champignons of deze Mexicaanse eenpanstopper met zoete aardappel. En wat dacht je van deze cheesy eenpans lasagne?
Eenpansgerecht pompoen pasta
Naast pompoenblokjes en pasta zit er natuurlijk veel meer lekkers in deze eenpans pompoen pasta. Knoflook, ui en tijm zijn de smaakmakers van dit gerecht. Aan de basis van pompoenblokjes en tomatenpuree voeg ik nog wat mascarpone en nduja toe. Nduja is een pittige Italiaanse smeerbare worst. Dat gaat weer heel goed samen met de smaak van pompoen. Als finishing touch bak ik wat salieblaadjes krokant. Die strooi ik aan het einde over de pasta. Geniet ervan!
De precieze bereidingswijze vind je onderaan deze pagina.
Eenpansgerecht pompoen pasta
Benodigdheden
- 1 Hapjespan
- 1 koekenpan
- Keukenpapier
Ingrediënten
- 3-4 el 'Nduja of naar smaak
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 6 takjes tijm
- 1 el olijfolie
- 500 gr pompoenblokjes
- 3 el tomatenpuree
- 300 gr pasta bijvoorbeeld farfalle
- 1 l kippenbouillon
- 150 gr mascarpone
- 25 gr roomboter
- 3 takjes salie
- Peper en zout
Instructies
- Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit een pan en bak de 'Nduja aan.
- Voeg na een minuut de ui, knoflook en tijm op laag vuur in ca. 3 minuten goudbruin.
- Voeg de pompoenblokjes toe, zet het vuur wat hoger en bak 2-3 minuten mee. Roer de tomatenpuree er door en bak nog eens 1-2 minuten. Schep de pasta door de pompoenblokjes, schenk de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan ca. 8 minuten koken. Haal de deksel van de pan en laat nog 5 minuten zachtjes koken, zodat het vocht geheel is verdampt.
- Schep wanneer de pasta gaar is de mascarpone erdoor. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie en de boter in een koekenpan, wacht tot de boter is uitgebruist en bak de salieblaadjes bruin en krokant. Bestrooi met een klein beetje zout en laat ze kort uitlekken op keukenpapier en strooi ze over de pasta.
Notities
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.