Pasta met aubergine en chorizokruim

30 minuten

Pasta met aubergine en chorizokruim: een pasta met één en al smaak, en een lekkere bite. Ideaal voor het hele gezin!

Pasta met aubergine

Ik maak deze pasta met aubergine met farfalle. Dit is een Italiaanse pastasoort, gemaakt van harde tarwe, wat zorgt voor een stevige bite. Farfalle is de Italiaanse vertaling voor vlinders, wat verwijst naar de vorm, die overigens ook op een strikje lijkt. Om de aubergine op smaak te brengen, maal ik in een vijzel het komijnzaad en het grove zout fijn. Dit voeg ik samen met de olie en gerookte paprikapoeder toe aan de blokjes aubergine. Als de smaken na zo’n 10 minuten goed zijn ingetrokken, voeg ik de passata (tomatensaus) toe en laat ik de saus even goed pruttelen. 

Gek op farfalle? Maak dan ook eens deze pasta ovenschotel met tonijn, peultjes en kastanjechampignons

Chorizokruim

Om de pasta met aubergine af te maken, maak ik wat chorizokruim. Ik bak de Spaanse worst uit in een pan, en voeg hier vervolgens wat paneermeel aan toe. Je kunt ook broodkruim of panko gebruiken. Even wachten tot het goudbruin is, en zet het even weg. Je wilt immers niet dat het verbrandt… Verdeel de pasta over de borden en garneer met wat chorizokruim en peper. Voor een frisse touch raad ik je aan ook nog wat basilicum erbij te serveren. 

Liever vega? Laat de chorizo dan weg. Dan is het zelfs een vegan gerecht!

Pasta met aubergine en chorizokruim

Pasta met aubergine en chorizokruim

Pasta met aubergine en chorizokruim

4.37 van 36 stemmen
Totale tijd 30 minuten
Gang pasta
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • vijzel
  • grote wok of koekenpan

Ingrediënten
 

  • ¼ tl grof zeezout
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 grote aubergine in kleine blokjes
  • 100 g chorizo heel fijngesneden
  • 35 g paneermeel of panko
  • 400 g tomatenblokjes (1 blik)
  • 250 ml passata
  • 300 g farfalle
  • 50 g kalamata olijven ontpit en grof gehakt

Instructies
 

  • Doe het grove zout en het komijnzaad in een vijzel. Wrijf tot een poeder.
  • Verhit de olijfolie in een grote wok of koekenpan. Voeg het komijnzout en gerooktepaprikapoeder toe en bak 30 seconden. Schep er snel maar zorgvuldig de aubergineblokjes door, zodat de blokjes goed bedekt raken met de olie. Bak de aubergine 10 minuten op middelhoog vuur onder regelmatig roeren.
  • Bak intussen de chorizo uit in een droge antiaanbakpan, tot de blokjes knapperig beginnen te worden. Voeg het paneermeel toe aan de pan en bak goudbruin. Giet de tomatenblokjes en de passata bij de aubergine. Schep om, breng aan de kook en laat ten minste 10 minuten zachtjes koken. 20 minuten is nog lekkerder...
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de olijven door de saus.
  • Serveer de pasta in grote kommen met de saus erover en bestrooid met chorizokruim en zwarte peper. Tip: lekker met basilicumblad eroverheen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.