De ultieme cheeseburger

Dit is niet zomaar een burger, dit is een feestje op je bord waar je nooit genoeg van krijgt. Klaar om de keuken in te duiken en de lekkerste burgers ooit te maken? Let’s go! 

Hamburgersaus  

Wat maakt deze burgers nou écht next level? Mijn zelfgemaakte hamburgersaus natuurlijk! Dit is niet zomaar een sausje uit een fles, maar een smaakbom die jouw burger van lekker naar onweerstaanbaar tilt. Een romige, licht pittige saus door de cayennepeper met een perfecte balans van zoet en zuur. Het mooie is: je hebt ‘m zo gemaakt en het verschil proef je meteen!

Cheeseburger
Totale tijd25 minuten

De ultieme cheeseburger

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

2
  • 500 gr gehakt
  • snuf zout en peper
  • 1 el olijfolie
  • 1 stuk gele ui in dikke ringen
  • 4 plakken cheddar
  • 2 stuks hamburgerbroodjes
  • 4 el hamburgersaus
  • 2 blaadjes sla
  • 1 stuk tomaat in plakken
  • 2 grote augurken in plakjes

Bereidingswijze: 

  • Verdeel het gehakt in vieren en maak er 4 hamburgers van.
  • Verhit de olijfolie in de pan en leg het gehakt in de pan. Druk de burgers plat in de pan en bak goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Leg de uienringen in de pan en bak goudbruin en zacht.  
  • Als de hamburgers goudbruin en gaar zijn, leg dan op elke burger 1 plakje cheddar kaas. Laat dit smelten. Gebruik eventueel een deksel.  
  • Snijd de hamburgerbroodjes door de helft. Haal de hamburgers en uienringen uit de pan en bak de hamburgerbroodjes knapperig. Haal uit de pan.
  • Doe 1 el hamburgersaus op de onderkant van het broodje. Leg vervolgens een blaadje sla en de tomaat erop. Hierna leg je er 2 burgers op. Maak af met de gebakken uienringen en augurk. Smeer nog 1 el saus op de bovenkant van het broodje en leg dit erop. Herhaal dit met de tweede hamburger. Eetsmakelijk! 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.