Hot frozen chocolate

Tijd

Chocolademelk!

Het is winter in Nederland. Hoe bijzonder is dat! We hebben vanmorgen al heerlijk in de sneeuw gespeelt en Bo ging helemaal uit zijn dak. Zijn eerste echte dikke laag sneeuw is natuurlijk bijzonder!

Ik kan intens genieten van sneeuw. Zo mooi hoe de wereld dan even helemaal wit wordt en altijd heel stil. De sneeuw dempt alle geluiden en maakt alles een beetje mooier. Kunnen we in deze rare tijden ook wel gebruiken!

Warme chocolademelk

Na een ochtend buiten spelen in de sneeuw (en het is koud!) is er niks zo lekker als warme chocolademelk natuurlijk. Dit recept komt uit mijn foodtruck boek en is eigenlijk een soort ijs chocoladedrankje. Maar je kunt het heel makkelijk transformeren tot een heerlijke romige chocolademelk. Uiteraard met een flinke berg slagroom er bovenop!

Chocoladeijs

Heb je toevallig nog chocoladeijs in de vriezer liggen dan kun je de onderstaande versie natuurlijk ook goed maken, want het is onwaarschijnlijk lekker. Maar wil je gewoon lekker warme chocolademelk? Dan stop je na stap 1.

Zo eenvoudig is het!

Geniet van de sneeuw! Het is de komende week nog wel even winter in Nederland maar het is waarschijnlijk snel genoeg weer voorbij.

O en als je de chocolademelk gaat maken? Maak er dan meteen deze overheerlijke kruidkoek bij!

chocolademelk

Hot frozen chocolate

aantal personen: 2 voorbereidingstijd: 5 MINUTEN bereidingstijd: 5 MINUTEN totale tijd: 10 MINUTEN
4.6 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Drankjes
Keuken Hollandse keuken
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 85 gr pure chocola
  • 1,5 el kristalsuiker
  • 2 tl cacaopoeder
  • 100 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 600 ml chocolade roomijs
  • 8 ijsblokjes
  • Optioneel: slagroom ter garnering

Instructies
 

  • Smelt de chocola au bain-marie. meng de gesmolten chocola met de suiker, de cacao en de slagroom. Laat op kamertemperatuur komen.
  • Doe de afgekoelde romige chocola met de overige ingredienten in de blender en mix goed. Serveer in twee grote glazen en serveer eventueel met slagroom.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.