Valentijnsdag
Valentijnsdag is een heerlijke dag. Het is de dag van de liefde. Hoewel ik vind dat je elke dag liefde aan je partner moet geven (en andersom), doen we dat op deze dag een beetje extra. Hoe ik mijn liefde laat zien? Met een eetbaar cadeau natuurlijk! Dit keer staat mijn bananensplit op het menu, kijk maar eens op mijn Instagram.
De lekkerste bananensplit voor twee
Deze bananensplit is de lekkerste die je ooit op hebt. Maar, wat is een bananensplit nu eigenlijk? Een bananensplit bestaat uit een banaan, die is bedekt met ijs en overgoten met warme chocoladesaus. De combinatie is onweerstaanbaar.
Wil jij de lekkerste bananensplit ooit op tafel zetten? Houd er dan rekening mee, dat je wat tijd kwijt bent aan de voorbereiding. De romige chocoladesaus maak ik geheel zelf van slagroom en pure chocolade. Voordat ik de saus serveer, maak ik het nog eventjes warm op au bain marie wijze. Het ijs maak ik van bevroren bananen plakjes en medjoul dadels. De twee mix ik tot dat er romig ijs ontstaat. Het contrast tussen de warme saus en het koude ijs, zorgt voor een spannende smaaksensatie. Ja, voor deze bananensplit gaan we dus echt zelf aan de slag. Heb je geen tijd? Dan kan je natuurlijk ook altijd het ijs en de chocoladesaus kopen.
Au bain marie
Wil je de chocoladesaus opwarmen voordat je het serveert? Doe dat dan au bain-marie. Dit is een techniek waarbij je een pannetje vult met water en deze op het vuur zet. Op de pan met water zet je een hittebestendige kom. Die vul je met de chocoladesaus. Laat het na het smelten even afkoelen, voordat je het over de banaan en het ijs heen giet… Hete spetters wil je te allen tijde voorkomen.
Fijne avond!

De lekkerste bananensplit voor twee
Ingrediënten
Voor het ijs:
- 2 bananen
- 3 medjoul dadels zonder pit
Voor de chocoladesaus:
- 125 ml slagroom
- 100 gr pure chocolade
Extra
- 1 banaan
Bereidingswijze:
- Bereiding ijs
- Snijd een banaan in plakjes. Leg de plakjes op een beklede bakplaat en zet het in de vriezer tot dat het bevroren is.
- Doe de bevroren plakjes banaan met de dadels in de keukenmachine. Maal het geheel fijn tot dat er romig ijs ontstaat.
- Bereiding chocoladesaus
- Breng de slagroom in een steelpan aan de kook. Haal het steelpannetjes van het vuur, voeg de chocolade toe en laat de chocolade smelten.
- Roer de saus voorzichtig door, tot dat de chocolade helemaal is opgenomen en er geen klontjes meer in zitten.
- Serveer de saus lauwwarm. De saus kan van tevoren gemaakt worden en au bain marie of in de magnetron worden opgewarmd.
- Zo serveer je de bananensplit
- Snijd de niet bevroren banaan over de lengte doormidden en leg de helften op twee borden.
- Vorm met een ijsschep bolletjes van het bananenijs en leg die naast de banaan.
- Giet de chocoladesaus over het bananenijs en de banaan.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.