Diner recepten

Mexicaanse limoenkip met koriander

Samenvatting

  • Voorbereiden 30 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 2

Ingredienten

2 kipdijfilets, in grove stukken

2 el olijfolie

1 tl geplette korianderzaadjes

2 tenen knoflook, geperst

1 bosje verse koriander

1 tl limoenrasp

1/2 tl paprikapoeder

1/2 tl lichtbruine basterdsuiker

1 limoen

2 rode pepersm zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden

Benodigheden

Wok

Sharing is caring!

Limoen is een van de ingredienten die veel worden gebruikt in de Mexicaanse keuken dus begin ik de reis door Mexico met recepten met limoen in de hoofdrol! Gisteren kon je al genieten van de heerlijke Tres leche cake en vandaag deze deze heerlijke limoen kip met koriander.

Vergeet niet vanavond om 10 uur te kijken naar de eerste aflevering van Miljuschka in Mexico!

Limoen kip met koriander

Mexicaanse limoenkip met taco en guacamole

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 2 kipdijfilets, in grove stukken
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl geplette korianderzaadjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 tl limoenrasp
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl lichtbruine basterdsuiker
  • 1 limoen
  • 2 rode pepersm zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden

Benodigheden

  • Wok

Instructies

    Meng 2 el olijfolie met de korianderzaadjes, de knoflook, limoenrasp, paprikapoeder en suiker. Snij de helft van de koriander fijn en doe dit er ook door.

Doe de kipfilets in een ovenschaal en schep de marinade eroverheen. Knijp er nog wat extra limoensap overheen. Dek dit af en laat minimaal 30 minuten marineren. Snij de kipfilet in blokjes

Verhit een wok met wat olie en bak hier de kipdij gaar en goudbruin.

Serveer de kip in een schaal met de rest van de verse koriander en de fijn gesneden rode pepers eroverheen. Serveer er nog wat limoenpartjes bij.

Lekker met een frisse groene salade

Nog meer lekkers