Courgettesoep met maïs, spinazie en rijst

35 minuten

Deze courgettesoep is goed gevuld met maïs, spinazie, rijst én courgette spaghetti, ook wel courgetti spirelli genoemd. Je kunt deze kant-en-klaar kopen bij de grotere supermarkt, maar ook zelf gemakkelijk maken met een spirelli.

Met zo’n spiraalsnijder tover je groenten binnen een mum van tijd om tot lekkere knapperige sliertjes! Dit werkt ook supergoed voor bijvoorbeeld wortel, komkommer, aardappel, zoete aardappel en pastinaak.

Courgettesoep

Courgettesoep

Courgettesoep met maïs, spinazie en rijst

4.47 van 13 stemmen
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen
Calorieën 323 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 el olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 courgettes 1 in blokjes en 1 in spiralen ("courgette spaghetti")
  • 200 g meergranenrijst
  • 2 groente- of kippenbouillontabletten à 500 ml bouillon, verkruimeld
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 300 gr maïskorrels
  • 75 g bladspinazie diepvries, ontdooid
  • zeezoutvlokken en zwarte peper

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een soeppan op laag vuur. Fruit de sjalot 5 minuten in de olie. Bak de knoflook 1 minuut mee.
  • Draai het vuur naar middelhoog. Roerbak de courgetteblokjes 5 minuten in de soeppan. Voeg de meergranenrijst, de verkruimelde bouillontabletten en 1,25 liter water toe. Breng aan de kook en laat circa 15 minuten koken, of tot de rijst gaar is.
  • Roer het citroensap, de maïskorrels (hou een flinke schep apart voor de topping) en de ontdooide bladspinazie erdoor en warm ze 5 minuten mee.
  • Verhit een koekenpan met 1 el boter en rooster hierin de extra schep maïskorrels tot goudbruin. Laat uitlekken.
  • Doe de courgette spaghetti erbij en warm die ook nog even kort mee. Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer de soep met citroenrasp en de geroosterde maïskorrels.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 323kcalKoolhydraten: 62gProteine: 9gVet: 6gVerzadigde vetten: 1gCholesterol: 1mgNatrium: 505mgKalium: 635mgVezels: 4gSuiker: 7gVitamine A: 2152IUVitamine C: 28mgCalcium: 62mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.