Coppa Saronno: ijscoupe met chocolade en Amaretto

Tips voor deze Italiaanse ijscoupe

Tip: goede kwaliteit amandelextract is de investering waard. Die van het merk Nielsen-Massey is buonissimo.

Echt een feest? Flambeer de coupes. Verhit de Amaretto in een steelpan en houd er een lucifer of aansteker bij. Schenk de brandende Amaretto over het ijs. Nu maak je indruk. Maar let op: doe het aansteken NOOIT onder een afzuigkap die aanstaat, maar liefst aan tafel.

Dan een shortcut: in het vriesvak van je supermarkt liggen cookiedoughballetjes van Ben & Jerry’s. ‘t Is maar dat je het weet…

Coppa Saronno: ijscoupe met chocolade en Amaretto
Coppa Saronno: ijscoupe met chocolade en Amaretto
Totale tijd20 minuten

Coppa Saronno: ijscoupe met chocolade en Amaretto

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 25 g pure chocolade 72% cacao
  • 40 g koude boter
  • 50 g poedersuiker
  • 75 g amandelmeel
  • 1 tl amandelextract optioneel
  • 5 amaretti Italiaanse amandelkoekjes of bitterkoekjes
  • 2-3 bollen kaneelijs
  • 2-3 bollen stracciatellaroomijs
  • 60 ml Amaretto di Saronno
  • 2 wafels om te garneren

Bereidingswijze: 

  • Maak eerst de amandeldeegballetjes. Hak de chocolade fijn. Snijd de boter in blokjes en voeg de poedersuiker toe. Kneed met koele handen tot kruimels. Voeg de chocolade, het amandelmeel en eventueel het amandelextract toe en kneed tot een stevig deeg. Maak er balletjes van 1½ cm ø van en zet ze tot gebruik in de vriezer.
  • Verkruimel de koekjes. Verdeel de bolletjes ijs met de deegballetjes en koekjes over de coupes en schenk de Amaretto erover. Garneer met een wafel.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.