Chocolade-mueslirepen

Mueslirepen zelf maken

Het maken van mueslirepen is helemaal niet ingewikkeld. Het is een kwestie van het kiezen van je basisingrediĆ«nten, de boel mengen en over een bakvorm verdelen. De oven doet de rest! De basis van deze mueslirepen is havermout. Die is voedzaam, goedkoop en zorgt voor een lekker knapperig eindresultaat. Om te zorgen dat de havermoutvlokken aan elkaar blijven plakken, gebruik ik een mengsel van honing, lichte basterdsuiker en gembersiroop. Dat sticky mengsel maakt deze repen zo onweerstaanbaar chewy. Liever vegan? Je kunt de boter ook vervangen door een plantaardige variant op boter en de honing door ahorn- of agavesiroop. Kies in dat geval dan ook voor een vegan pure chocolade. 

Smaakvariaties

Mueslirepen kun je alle smaken geven die je lekker vindt. In deze versie ga ik voor een combinatie van chocolade en gember. Een gouden duo. Geen fan van gember? Laat hemdan weg en gebruik een extra eetlepel honing. Fijngehakt gedroogd fruit, zoals abrikozen, doen het ook heel goed. Let er dan wel goed op dat ze niet verbranden in de oven en dek eventueel de bakvorm af met aluminiumfolie. 

In deze chocolade-mueslirepen zitten gemengde noten, die ik eigenlijk altijd in huis heb. In plaats daarvan kun je ook ƩƩn soort noot gebruiken. Cashewnoten zouden hierin lekker zijn, net als pecannoten of hazelnoten. Pitten, zoals zonnebloempitten kun je ook gebruiken. God, ik ratel weer een eind weg, maar je begrijpt het al: met dit recept kun je eindeloos variĆ«ren. Specerijen, zoals gemalen kardemom of kaneel, zijn trouwens ook heel lekker in mueslirepen. Zin in meer mueslirepeninspiratie? Check dan vooral eens deze mueslirepen met macadamia. 

Chocolade-mueslirepen bewaren

Je kunt deze repen na het afkoelen meteen eten, maar ze ook in een luchtdichte bak bewaren. Handig voor drukke doordeweekse dagen! Op kamertemperatuur blijven ze een dag of vier goed. 

Chocolade mueslirepen
Totale tijd40 minuten

Chocolade-mueslirepen

5 van 5 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

16 personen
  • 200 g boter
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 4 el honing
  • 1 snuf zout
  • 2 bolletjes stemgember kleingesneden
  • 1 el gembersiroop uit de pot stemgember
  • 350 g havermoutvlokken
  • 100 g gemengde ongezouten noten in stukjes
  • 100 g pure chocolade in stukjes

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Doe de boter, de basterdsuiker, de honing en het zout in een steelpan en smelt onder af en toe roeren.
  • Roer de stemgember, gembersiroop, havermoutvlokken, noten en pure chocolade door het botermengsel. Spreid uit in een vierkant bakblik van 20 cm en druk het aan met de achterkant van een lepel.
  • Bak in circa 30 minuten goudbruin. Laat afkoelen en snijd in 12- 16 stukken.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

 

Chocolade mueslirepen
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.