Homemade mueslirepen met macadamianoten en cranberry’s
50 minuten
Eet je graag mueslirepen onderweg of als snack thuis? Je kunt ze natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is nog veel leuker. En dan weet je precies wat erin gaat!
Homemade mueslirepen maak je zo
Deze macadamia mueslirepen zijn zoet, krokant en goed gevuld door de havermoutvlokken en gedroogde cranberry’s.
Macadamia’s zijn lekker vet en zo luxe: deze kleine ronde bolletjes vind ik een van de allerlekkerste noten. Goedkoop zijn ze niet, maar met een kleine hoeveelheid geef je gerechten al een fantastische smaak én bite. Zo ook deze homemade mueslirepen.
Ik maak ze in een vierkant bakblik van 20 cm, zo’n bakvorm waar je ook brownies in zou maken. Dan kun je de repen daarna handig snijden. Vergeet niet bakpapier eronder te leggen, want deze repen kunnen een tikje plakkerig zijn.
Ook lekker om te maken: deze makkelijke ontbijtrepen voor onderweg
Homemade mueslirepen met macadamianoten en cranberry's
Benodigdheden
- vierkant bakblik van 20 cm
Ingrediënten
- 150 g boter
- 100 g lichte basterdsuiker
- 3 el vloeibare honing
- 225 g grove havermoutvlokken
- 100 g gedroogde cranberry's grof gehakt
- 75 g gezouten macadamianoten grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 °C (hetelucht 130 °C). Bekleed een vierkant bakblik van 20 cm met bakpapier.
- Smelt de boter met de lichte basterdsuiker en de honing in een steelpan. Roer zodat de suiker oplost. Schep de havermoutvlokken, zure kersen en macadamia’s zorgvuldig door het botermengsel.
- Verdeel het geheel gelijkmatig over het beklede bakblik en druk iets aan. Bak de mueslirepen 40 minuten in de oven, tot de randen goudbruin zijn. Laat het baksel helemaal afkoelen voordat je het in repen snijdt.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.