Chocolade croissanttaart met Nutella

Wil je liever een hartige variant van deze croissanttaart maken? Dan laat je de Nutella, poedersuiker, kaneel, amandelen en de chocola weg. In de plaats van de Nutella besmeer je de croissants licht met wat pittige mosterd (of een andere mosterd die jij lekker vindt) en je belegt ze met ham en kaas

Het ei-slagroom mengsel maak je ook, maar daar laat je de suiker uit weg. In plaats daarvan mix je het met wat fijngesneden bieslook en een klein beetje zout. Voor je de taart gaat eten knip je er nog wat bieslook overheen.

Dit recept is afkomstig uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina

Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk kinderbakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!

De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.

Wil je zien hoe ik hem maak? Bekijk dan de video hieronder:

@miljuschka

Het is World Nutella Day, dus tijd om daar iets lekkers mee te maken zoals deze chocolade croissanttaart met jawel Nutella. Het recept vind je op Miljuschka.nl #foodies #foodlovers #nutella #chocolate #croissant #delicious #sunday #foodtok #foryou #foryoupage #easyrecipe

♬ Aesthetic – Tollan Kim
croissanttaart

croissanttaart met nutella
Totale tijd30 minuten

Chocolade croissanttaart

4.50 van 26 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 personen
  • 7 roomboter croissants
  • 1 pot Nutella
  • 200 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 60 gr suiker
  • 1 tl kaneel
  • 3 el amandelschaafsel
  • poedersuiker + gehakte pure chocola om te bestrooien

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd de croissants open en besmeer ze dik met Nutella. Leg ze in de ovenschaal.
  • Doe de eieren met de slagroom, suiker en kaneel in een kom en klop ze los.
  • Giet het mengsel over de croissants in de ovenschaal. Bestrooi de croissants met het amandelschaafsel.
  • Zet de schaal 20-25 minuten in de oven tot het ei-slagroommengsel gestold en goudbruin is.
  • Bestrooi de croissanttaart vlak voor je hem gaat eten met poedersuiker en de gehakte chocola.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.