Wat is cheesecake en hoe maak je het?

Mocht je nog niet helemaal bekend zijn met dit type taart: cheesecake is een (vaak) zoete taart die gemaakt is met zachte (room)kaas en een bodem van verkruimelde koekjes met gesmolten boter. Voor beginnende bakkers is het basisrecept voor cheesecake de beste plek om te beginnen. Het belangrijkste bij het zelf maken van een cheesecake is om het recept gewoon goed te volgen.

Zet vooraf alle ingrediënten en benodigdheden klaar, zodat je alles binnen handbereik hebt staan. Dat bakt stukken makkelijker! Ga zelf eens aan de slag met mijn heerlijke bramen cheesecake bars of mega Oreo cheesecake.

No bake en baked cheesecake

Soms maak ik cheesecakes waar je echt voor moet bakken, maar er zijn ook cheesecakes die je zonder oven kunt bereiden.

Als je geen zin hebt om een cheesecake daadwerkelijk te bakken (of als je gewoonweg geen oven hebt om hen in te kúnnen bakken), dan is een no bake cheesecake perfect geschikt. Het gebruik van een oven is hierbij dus niet nodig. De bodem van deze cheesecake maak je van een mengeling van koekkruimels en gesmolten boter, zoals het geval is van mijn no bake cheesecake met pompoen.

Van gebakken cheesecakes vind je er ook genoeg op mijn website!

Een mega Oreo cheesecake

Wil je een Oreo cheesecake maken? Dat snap ik. Daar heb ik natuurlijk een heerlijk recept voor. En het is er niet zomaar een, nee het is een mega oreo cheesecake. Een knaller voor op verjaardagen of gewoon omdat je er zin in hebt.

New York cheesecake recept

Op zoek naar een New York cheesecake recept? Ik heb de aller lekkerste versie voor je in huis. Check mijn recept voor New York cheesecake hier.

Gluten- en lactosevrije cheesecake

Gek op cheesecake, maar mag je om welke reden dan ook geen lactose en/-of gluten tot je nemen? Dan is het vandaag feest, want er bestaan ook cheesecake recepten die vrij zijn van gluten of lactose

Dit is één van mijn favoriete glutenvrije cheesecakes.

Variaties en smaken

Cheesecakes bestaan in alle soorten en maten. Van klassieke New York-style cheesecake tot Yoghurt cheesecake met aardbeien of een pistache met witte chocolade cheesecake de mogelijkheden zijn eindeloos.

Cheesecake bewaren

Cheesecake bewaren zonder dat de smaak en looks verloren gaan? Dat kan! Plaats de cheesecake simpelweg in een luchtdichte container om uitdroging te voorkomen. Bewaar voor maximaal vijf dagen in de koelkast. Mijn cheesecake recepten zijn zo lekker dat je ‘m waarschijnlijk al veel eerder op eet.

Cheesecake aansnijden

Hoe snijd je cheesecake het beste zonder dat deze uit elkaar valt? Nou, dat doe je zo:

  1. Vul een ruime kom met heet water.
  2. Dip je mes in de kom met water en droog het mes vervolgens met een handdoek af.
  3. Snijd een stuk uit je cheesecake. Herhaal bovenstaande stappen bij ieder stukje dat je snijdt.
  4. Je ziet dat je mes niet blijft plakken en de cheesecake mooi intact blijft.
Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Hot, hot, hot

Populaire Thema's

Op zoek naar een lekker recept? Ik heb er genoeg voor je! Hoe, wat, waar?
Kies een thema hieronder en ik geef je alles wat ik heb.

Alle categorieën
Alle categorieën