Witte chocolade frambozen cheesecake uit de Airfryer

35 minuten

Cheesecake uit de airfryer met witte chocola en frambozen

Het zal al een tijdje in mijn hoofd; ik wilde een cheesecake uit de airfryer maken. En het is gelukt! Deze cheesecake met witte chocola en frambozen is echt heerlijk om te maken. En niet ingewikkeld.

De combinatie van de witte chocola met de roomkaas is echt verschrikkelijk lekker, dus je bent gewaarschuwd.. :)

Geen airfryer?

Heb je geen airfryer dan is er geen nood, want je kunt deze cheesecake uit de airfryer ook prima in de oven maken. Dan duurt het alleen iets langer. In de airfryer heeft de cheesecake ongeveer 20-25 minuten nodig op 160˚C. Voor een ovenrecept zou ik uitgaan van rond de 50-55 minuten op 170˚C. Check het regelmatig. De cheesecake moet stevig aanvoelen maar mag nog wel wat drillerig zijn.

In beide gevallen laat je de cheesecake nog even goed afkoelen in de oven of in de airfryer en laat hem dan vervolgens minimaal drie uur in de koeling staan om steviger te worden.

Deze cheesecake uit de airfryer kun je vervolgens decoreren met verse frambozen, slagroom en stukjes witte chocola. Of decoreer gewoon met wat jij lekker vindt. De keus is eindeloos!

Check ook mijn New York Cheesecake recept

Cheesecake uit de airfryer

Maak een cheesecake uit de airfryer!

4.17 van 67 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 8 portie(s)

Benodigdheden

  • Springvorm 20 cm

Ingrediënten
 

Ingrediënten

    Bodem

    • 150 gram koekjes bastogne
    • 60 gram boter gesmolten

    Vulling

    • 100 gram verse frambozen of diepvries
    • 1 el suiker
    • 2 kleine eieren
    • 300 gram roomkaas
    • 150 gram witte chocolade
    • 75 gram zure room
    • 1 tl vanille-extract
    • 1 tl maïzena
    • Garnering: verse frambozen en witte chocolade

    Instructies
     

    Instructies

    • Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor.
    • Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel de koekkruimels gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met een lepel en zet in de koelkast.
    • Verwarm de airfryer op 160°C.
    • Maal de frambozen fijn in een blender met 1 el suiker.
    • Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Zet opzij om af te koelen.
    • Klop de roomkaas glad en zacht en voeg de zure room, maïzena en vanille-extract erdoor. Giet de chocolade er in een straaltje langzaam bij, terwijl je blijft kloppen. Spatel de eieren erdoor tot het een glad mengsel is.
    • Giet de helft van je roomkaas mengsel op de koekjesbodem. Meng de andere helft met de frambozenpuree en hou een paar eetlepels apart. Giet dit voorzichtig over de eerste helft en strijk glad.
    • Druppel de laatste frambozensaus over de bovenkant en maak met een satéprikker een mooi patroon.
    • Bak ongeveer 20-25 minuten in de Airfryer op 160˚C. tot de buitenkanten stevig zijn maar het binnenste nog trilt. Zet de Airfryer uit, de lade open en laat nog een half uur afkoelen. Zet de cheesecake vervolgens een tot 3 uur in de koelkast om op te stijven.
    • Garneer met verse frambozen en stukje witte chocolade.

    Disclaimer

    De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

    Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
    Miljuschka Witzenhausen
    Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.