Cheeseburger patat wafel
Hoe je een cheeseburger patat wafel maakt? Zo:
- Leg een laagje ontdooide ovenfrites in je wafelijzer. Één laag is genoeg, we willen geen patat-toren bouwen.
- Strooi royaal kaas over de patat. Wees niet zuinig.
- Bak totdat hij goudbruin en krokant is. Hoe lang dat duurt, hangt af van je wafelijzer. Hou ‘m in de gaten!
- Haal voorzichtig het voorzichtig uit het ijzer met een vork. En tadaa, je patat wafel is klaar om belegd te worden
Burger meets wafel
Nu komt het leukste deel: de burger bouwen! Leg je favoriete burger toppings op de patat wafel en geniet van de perfecte combinatie van wafel, burger en natuurlijk kaas. Ik ben er dol op! De smaak, het product, het ambacht, het past precies in mijn straatje. Het partnerschap met Uniekaas is dan ook een perfecte match. Vind hier meer over Uniekaas.
Ik raad je aan om te gaan voor de Pizza Hagel van Uniekaas. Deze kaas staat bekend om de rijke smaak en smeuïge textuur, wat perfect past bij de wafel. Of je nu kiest voor de klassieke cheeseburger of een fancy variant met bacon en ei, met deze wafel burger kan alles!
Cheesy business
Het mooie van dit gerecht? Het is perfect voor elke gelegenheid. Movie night met vrienden? Patat Cheeseburger. Zaterdagavond met de fam? Patat Cheeseburger. Gewoon omdat je mega veel zin hebt in comfort food? You got it, Patat Cheeseburger! En laten we eerlijk zijn, kaas kan je überhaupt de hele dag eten. Ik ben dol op kaas en kan het eten van het ontbijt tot het avondeten en als tussendoortje. Maar wat ik het liefste doe? Dat is de keuken induiken met kaas.
Koken met kaas
Ja, koken met kaas. En ik ga dan voor Uniekaas. Dat doe ik ook in dit recept. En deze cheesy patat wafel is niet het enige wat ik maak. Nee, van kaasstengels, tot cheesy nacho’s tot een overheerlijke traybake met kaas of een kaasfondue, ik heb van alles een recept voor je. Meer recepten met kaas? Die zie je hier.

Cheeseburger patat wafel
Ingrediënten
- 90 gram pesto
- 6 el mayonaise
- 1 ui
- 400 gram gemengd gehakt
- 600-750 gram ovenfrites ontdooit
- 680 gram Uniekaas Pizza Hagel Quattro Formaggi
- 8 plakjes gerookt ontbijtspek
- 4 plakjes Uniekaas jong belegen
- handje gemengde sla
- 4 augurken
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Meng de mayonaise en pesto door elkaar. Zet tot gebruik apart.
- Haal de schil van de ui en hak fijn. Meng de fijngehakte ui door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 80 gram geraspte kaas toe en vorm er 4 burgers van. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
- Verwarm het wafelijzer voor. Leg de patat in de wafelijzer en bestrooi royaal met de geraspte kaas (ca 75 gram per wafel). Bak 6-8 minuten tot de wafel gaar is en de kaas gesmolten is. Maak op deze manier in totaal 8 wafels. (De meeste wafelijzers maken 2 wafels per keer)
- Bak de plakjes spek krokant in een pan zonder olie of boter. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Bak de burgers in dezelfde pan tot ze rondom bruin en gaar zijn, voeg eventueel wat olie toe als de pan te droog is. Leg op elke burger een plakje kaas. Dek de pan af met een deksel en wacht tot de kaas gesmolten is.
- Bouw de cheeseburgers door een patatwafel als onderste broodje te nemen, daarop wat blaadjes sla, de burger, nog wat sla, plakjes augurk, uitgebakken spek en pesto mayonaise. Top af met een tweede patatwafel als bovenste broodje. Zet eventueel vast met een prikker.
Tip!
- Maak een enkel laagje patat in het wafelijzer, dus niet meerdere lagen patat op elkaar leggen en strooi de kaas over de patat en tussen de patat. Wij gebruikten ontdooide ovenfrites.Bak de wafels, dit kan per wafelijzer verschillen, het ligt er aan hoeveel watt het wafelijzer is en wat voor patat je gebruikt (wij gebruikten ovenfrites, gebruik je al gebakken patat dan kun je de tijd waarschijnlijk halveren).Haal de wafel voorzichtig los met een vork.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.