Wortel gember sjalot: een ideaal bijgerecht

35 minuten

Soms heb je maar weinig nodig om iets lekkers en gezonds op tafel te zetten. En zeg nou zelf: je wilt toch ook niet elke dag de meest exclusieve gerechten bereiden? Af en toe terug naar de basis is helemaal geen ramp. Met het bereiden van dit wortel gember sjalot recept ben je ook nog eens heel snel klaar. In een kwartiertje heb je al een heerlijk gestoofd bijgerecht klaar staan.

Recept wortel gember sjalot: bereidingswijze

Mijn recept voor dit bijgerecht met wortel, gember en sjalot is erg makkelijk om te maken. Hoe je precies te werk moet gaan, leg ik hieronder voor je uit:

wortel gember sjalot

Wortel gember sjalot recept

4.28 van 75 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Gezond, Vegan
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 bos wortelen
  • 4 bosuitjes
  • Stuk gember van 2 cm
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 5 sprieten bieslook

Instructies
 

Instructies

  • Snij allereerst de bosui in dunne plakjes. Zet dan een pan op het vuur en verhit hierin de zonnebloemolie. Bak de bosui 3 minuten in de pan. Maak de wortelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Nu ga je de gember over de bosui raspen en laat dit vervolgens 1 minuut meebakken.
  • Voeg nu de wortel, 100 ml water en de maple syrup toe. Laat dit geheel langzaam stoven voor ongeveer 8 tot 12 minuten. Als finishing touch versier je je creatie met wat gehakte bieslook. En klaar ben je. Simpel, snel en smakelijk!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.