Carrotcake overnight oats: ontbijt alsof het feest is!
Ontbijten met carrotcake? Yes please! Deze carrotcake overnight oats met wortel en kaneel zijn je nieuwe ochtendcrush. Je maakt ze de avond van tevoren, zet ze in de koelkast en de volgende ochtend staat er gewoon een feestje op je te wachten. Lekker makkelijk en voedzaam. Precies wat je nodig hebt op drukke dagen.
De smaak? Denk: kruidig, romig en licht zoet, met die herkenbare carrotcake vibes. En ja, er zit écht wortel in. Lekker veel vezels, dus je zit ook nog eens goed vol tot de lunch. Maak het af met een dotje (plantaardige) yoghurt, wat noten of rozijnen en je hebt een ontbijtje dat niet alleen insta-waardig is, maar ook echt superlekker smaakt.
Of je nu team meal prep bent of gewoon houdt van een lekker lui ontbijtje, deze carrotcake overnight oats zijn altijd een goed idee. Probeer het maar eens… wedden dat je nooit meer anders wilt?

Overnight oats
In dit geval maakte ik een versie waarbij ik al meteen bij mijn ontbijt wat extra groente naar binnen krijg, namelijk de wortel.
Wortel is daar bij uitstek geschikt voor, want het is wat zoeter dan de meeste andere groentes en doet het prima in deze overnight oats. Ik noem het dan ook mijn carrotcake overnight oats.
Klaarzetten en wachten
Om de overnight oats te maken meng je de ingredienten en vervolgens is het een kwestie van wachten. Hou hiervoor minimaal 4 uur aan, maar het makkelijkste is het om de nacht ervoor in de koeling te zetten.
Je hebt dan in de ochtend meteen een kant- en klaar ontbijtje. Voor het frisse mix je het dan nog even met wat yoghurt en wat honing en je serveert het met lekker veel vers fruit.

Carrotcake overnight oats met wortel en kaneel
Ingrediënten
- 40 gr geraspte wortel
- 1/2 tl koekkruiden
- 1/4 tl kaneel
- 40 gr havermout
- 1 tl honing (of meer naar smaak
- snufje zout
- 1 el rozijnen
- 150 ml amandelmelk
- 2 el Griekse yoghurt
- Vers fruit om te serveren
Bereidingswijze:
- Meng de geraspte wortel met de specerijen. Voeg dit toe aan de havermout en meng het met de 150 ml amandelmelk, de rozijnen en een heel klein snufje zout.
- Doe het over in een glaasje en zet in de koeling voor de nacht.
- De volgende ochtend haal je de pot uit de koeling. Je mengt nu de yoghurt en honing erdoor.
- Serveer met lekker veel vers fruit
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.