Cake recepten

Dit recept valt onder

Miljuschka’s heerlijke brownies

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 min.
  • Bereiden 30 min.
  • Thema Zoete trek
  • P Aantal personen 16 personen

Ingredienten

140 gr ongezouten boter, in smalle stukjes gesneden

180 gr pure chocola, fijn gesneden

130 gr suiker

80 gr bruine basterdsuiker

2 grote eieren

1 grote eidooier

1 tl vanille extract

60 gr bloem

1/2 tl zout

1/4 tl bakpoeder

50 gr pecannoten

50 gr extra chocola, grof gehakt

Benodigheden

Bakblik van 20 x 20 cm vierkant

Bakpapier

Sharing is caring!

Lekker bakken!

Jullie zijn echt massaal aan het bakken geslagen. Hadden we gisteren natuurlijk die geweldige bananencake die al ik weet niet hoe vaak is nagemaakt; vandaag is het de beurt aan een van mijn favorieten. De brownie!

Natuurlijk zijn er vele varianten op deze klassieker maar ik geef je hier een van mijn favorieten die een lekkere fudgy brownie oplevert. Uiteraard wel met een krokant laagje. Binnenkort komt er een artikel over het verschil tussen de diverse soorten brownies. Liever een vegan brownie?

Natuurlijk kun je variatie aanbrengen met de noten. Roer ze erdoor, strooi ze erover of breek er wat oreo koekjes doorheen. Het kan allemaal!

Wil je liever een glutenvrije brownie bakken? Check dan dit recept voor lekkere glutenvrije brownies

Bereidingswijze brownies

Neem een bakblik van 20 x 20 cm en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175˚C. Zet het bakblik apart.

Doe de boter en de chocola bij elkaar in een kom en smelt deze au bain marie tot het gesmolten is en glad. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

Klop de suiker erdoor. Voeg de kristalsuiker en de basterdsuiker bij elkaar en klop het door elkaar. Het mengsel zal wat korrelig zijn.

Klop de eieren en de eidooier erdoor een voor een en daarna de vanille. Klop flink voor ongeveer 1 minuut.

Roer de bloem, zout en het bakpoeder erdoor.

Verdeel het beslag in het klaarstaande bakblik. Verdeel de pecannoten eroverheen en doe daar dan de extra stukjes chocola tussen.

Bak de brownies in de oven voor ongeveer 25-35 minuten of tot de zijkanten stevig zijn. Het midden mag nog een beetje vochtig zijn maar niet te zacht.

Laat de brownies goed afkoelen voor je ze aansnijdt. Dan zijn ze het lekkerste. Snij in 16 stukken

Nog meer lekkers