Citroentulband voor Pasen

Vol met citroen

Ik hou van de smaak van citroen en die is heel goed aanwezig in deze citroentulband. Je kunt hem maken voor pasen maar laten we eerlijk zijn: dit soort baksels kun je eigenlijk het hele jaar eten. Ik zeker!

Voor het bakken van deze specifieke tulband gebruikte ik een vorm van Nordic Ware. Dit zijn zware maar hele fijne tulbandvormen waar ik al een flinke collectie van heb aangelegd.

Een paar aandachtspuntjes als je de citroentulband gaat bakken. Ten eerste is het belangrijk om de vorm goed in te vetten en vervolgens te bestuiven met bloem. Klop dit heel goed uit anders ga je de bloemrestanten zien op je tulband.

Laten rusten

Maak niet de fout om de citroentulband meteen na het bakken op een rek te willen storten. Je moet de cake minimaal 10 minuten laten rusten. De cake zal dan iets van de wand terugtrekken en makkelijker te storten zijn.

Citroen tulband 2

Citroen tulband
Totale tijd55 minuten

Citroentulband voor Pasen

4.29 van 102 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 portie(s)

Ingrediënten

  • 220 gr boter gesmolten
  • 2 eieren
  • 330 gr fijne suiker
  • 120 ml karnemelk
  • 60 ml citroensap
  • 2 el citroenrasp
  • 300 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder

Citroen icing

  • 320 gr poedersuiker
  • 1 el citroensap
  • 2 el water

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe de boter, suiker, eieren, karnemelk, bloem, bakpoeder, citroensap en rasp in een kom en klop dit door om goed te combineren.
  • Vet de tulband vorm goed in. Ik doe dit met boter of met bakspray en bestrooi de vorm vervolgens met wat bloem. Dit klop ik goed uit boven de gootsteen en dan pas gaat het beslag erin.
  • Zet de vorm in de oven voor 40-45 minuten of tot deze goudbruin en gaar is.
  • Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Stort uit op een rek en laat afkoelen voor je de icing erover doet.
  • Maak de icing door de poedersuiker te mengen met het citroensap en het water. Verdeel dit over de tulbandvorm en laat opdrogen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.