Brunch recepten

Glutenvrije quiche met gerookte zalm

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 25 minuten
  • Aantal personen 8

Ingredienten

6 eieren

200 gr broccoli, in roosjes gebroken

150 gr ham, in blokjes

1 tl oregano

1 el verse bieslook, gesnipperd

peper en zout

100 gr gerookte zalm

Benodigheden

Springvorm van 20 cm

Sharing is caring!

De standaard manier om een quiche te maken is meestal met bladerdeeg en hoewel dat natuurlijk ook heerlijk is heb je dat niet per definitie nodig om een lekkere quiche te maken. Ik maakte dus voor jullie dit keer een glutenvrije quiche. Heel makkelijk om te maken en je kunt varieren met de groente die je erin doet.

Ik gebruikte hier broccoli en bieslook omdat ik dat nog in de koelkast had liggen en ik geloof in het opmaken van restjes. Maar groentes zoals courgette, champignons, wortelrestjes enzovoort passen hier ook heel goed in.

Bereidingswijze recept quiche met gerookte zalm

Het maken van de quiche is echt kinderlijk eenvoudig. Ik vind het zelf het lekkerste om te eten als het lauwwarm is. Hou daar rekening mee als je het wilt serveren tijdens de paasbrunch. Je kunt het vers maken en dan op de tafel af laten koelen of je kunt hem van tevoren klaar maken, dan even kort opwarmen in de oven en serveren op de brunchtafel.

Glutenvrije quiche met gerookte zalm

Glutenvrije quiche met gerookte zalm

Aantal personen: 8
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 200 gr broccoli, in roosjes gebroken
  • 150 gr ham, in blokjes
  • 1 tl oregano
  • 1 el verse bieslook, gesnipperd
  • peper en zout
  • 100 gr gerookte zalm

Benodigheden

  • Springvorm van 20 cm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Neem een springvorm van 20 cm doorsnede en bekleed bodem en zijkanten met bakpapier.
  2. Blancheer de broccoli even een minuutje of vijf in kokend water met zout. Giet af en laat even goed uitdampen. Je wilt niet teveel vocht in je quiche hebben.
  3. Kluts de eieren even met de oregano, zout, peper en de gesnipperde bieslook. Doe de broccoli en de ham in de springvorm en giet hier de eieren overheen.
  4. Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot de quiche stevig genoeg is.
  5. Haal uit de oven en serveer met de gerookte zalm eroverheen gedrapeerd. Let dus op dat je de gerookte zalm niet meebakt!

Notes

Maak je de quiche van tevoren klaar voor de dag erna, bewaar deze dan in de koeling en warm het - verpakt in aluminiumfolie - voor een minuutje of tien even op in de oven. Doe daarna de gerookte zalm erop. De quiche hoeft niet bloedheet te zijn. Lauwwarm is het lekkerste

Nog meer lekkers