Broodje geitenkaas met vijgen

Wist je dat lekker eten lang niet altijd ingewikkeld om te maken hoeft te zijn? Soms is de eenvoud van een gerecht juist het sterke punt ervan. Dit broodje geitenkaas is daar een perfect voorbeeld van. Zelfs als je helemaal niet zo’n keukenwonder bent, gaat dit broodje maken je vast en zeker makkelijk af. Je hebt het in een paar minuten klaar zodat je er ook nog eens snel van kunt genieten. Lekker om te eten als lunchgerecht bijvoorbeeld!

Recept broodje geitenkaas met vijgen: bereidingswijze

Makkelijker dan dit wordt het echt niet. Dit broodje geitenkaas met vijgen heb je gewoon supersnel op tafel staan. En lekker dat het is! Ga ook aan de slag met het bereiden van dit heerlijke broodje. Volg daarvoor de volgende stappen.

Je begint bij dit broodje geitenkaas recept met het verwarmen van een pan op het vuur. Als de pan warm is, draai je het vuur laag. Smeer nu de onderkant van de boterhammen in met boter. Verspreid de geitenkaas over de bovenkant van de boterhammen en laat dit geheel 3 minuten zachtjes bakken. Verdeel vervolgens de vijg eroverheen. Doe de deksel op de pan en laat het nog 1 minuut op het vuur staan.

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is het broodje geitenkaas op smaak brengen met peper en zout. Geniet er van!

Broodje geitenkaas recept

Broodje geitenkaas recept
Totale tijd10 minuten

Broodje geitenkaas recept

4.50 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

1 portie(s)

Ingrediënten

  • 2 goede boterhammen
  • 1 eetlepel boter
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • 2 vijgen in plakjes
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Je begint bij dit broodje geitenkaas recept met het verwarmen van een pan op het vuur. Als de pan warm is, draai je het vuur laag. Smeer nu de onderkant van de boterhammen in met boter. Verspreid de geitenkaas over de bovenkant van de boterhammen en laat dit geheel 3 minuten zachtjes bakken. Verdeel vervolgens de vijg eroverheen. Doe de deksel op de pan en laat het nog 1 minuut op het vuur staan.
  • Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de broodjes geitenkaas op smaak brengen met peper en zout.
  • Geniet er van!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.