Voor een doordeweekse maaltijd vind ik het fijn als ik niet uren in de keuken hoef te staan. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, maar over het algemeen kies ik dan graag voor een maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat, zoals deze broccoli en biefstuk teriyaki.
De term teriyaki komt uit de Japanse keuken, deze heeft te maken met de manier van marineren en roosteren. In dit geval gebruik ik die term wat losjes omdat het vlees gewokt wordt, maar de smaken zijn wel zoals je van teriyaki verwacht.
Broccoli en biefstuk teriyaki: lekker wokken
Wokken vind ik echt een fijne manier om op een snelle wijze een maaltijd op tafel te toveren. Zoals bijvoorbeeld mijn recept voor snel gewokte wilde spinazie. Ben je geen fan van biefstuk, dan zou je de biefstuk teriyaki ook kunnen omdopen tot een kip teriyaki. Zelfs vis kun je bereiden op deze manier! Let dan uiteraard wel op dat je het niet te lang wokt; vis is nu eenmaal veel sneller klaar dan kip of rundvlees.
De marinade voor de biefstuk teriyaki gebruik je vervolgens ook als saus, waardoor de broccoli tevens een lekker kleverig laagje krijgt. Ik serveer het geheel graag met noedels, verse koriander en wat sesamzaadjes.

Broccoli en biefstuk teriyaki
Ingrediënten
- 500 gr biefstukreepjes
- 1 el maizena
- 120 ml soja of tamari
- 4 el bruine suiker
- 1 tl gehakte knoflook
- ½ tl geraspte gember
- 1 tl sesamzaadjes
- 1 tl sesamolie
- ¼ tl chilivlokken
- 1 flinke stronk broccoli vers, in kleine roosjes gebroken
- Serveer eventueel met noedels.
- Verse koriander om te serveren
Bereidingswijze:
- Doe de biefreepjes met de maizena in een kom en schud even om tot alles goed gemengd is.
- Neem een kleine kom en meng hierin de tamari of soja, bruine suiker, knoflook, gember, sesamzaadjes, sesam olie en chilivlokken.
- Verhit een ruime wok met wat olie op hoog vuur. Voeg de biefreepjes toe en bak deze tot goudbruin en gaar. Ongeveer 3-4 minuten. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de broccoli toe en bak dit voor een paar minuten tot ze beginnen te garen. Voeg de saus toe en roer door tot de saus begint in te dikken.
- Voeg de biefreepjes weer toe en warm even goed door.
- Serveer meteen.
Tip!
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.