Brioche met geitenkaas en paddenstoelen
Briochebrood is zoān ingrediĆ«nt dat mij meteen luxe laat voelen. Het smaakt lichtzoet, boterig en is zacht vanbinnen maar goudbruin en krokant wanneer je het roostert. Perfect als basis voor deze amuse: het neemt de smaken van de toppings prachtig op en zorgt voor die onweerstaanbare crunch bij iedere hap. Voeg daar een klein stukje geitenkaas en warme paddenstoelen aan toe en je hebt een amuse waar iedereen meteen vrolijk van wordt.
De perfecte amuse: brioche met geitenkaas
Zachte geitenkaas is het soort ingrediënt waar je bijna bij wegsmelt. Licht zuur, romig en vol van smaak, het maakt dit hapje direct luxueus. Op de warme brioche smelt de kaas net genoeg om de paddenstoelen te omarmen, waardoor elke hap een kleine smaakexplosie wordt. Tip van mij: gebruik een crème brulée brander voor dat extra smeltmoment, dan krijgt je amuse een subtiel krokant laagje bovenop. Om je vingers bij af te likken, geloof mij maar!

PaddenstoelenĀ erbij
Paddenstoelen zijn toch wel de ster van dit hapje: stoer en aards. Door ze kort te roosteren met tijm en boter komen al hun smaken naar boven en krijg je dat diepe, verwarmende smaakprofiel dat perfect samenvalt met de zachte geitenkaas en zoete brioche. Het is die combinatie van aardse paddenstoelen en luxe kaas die deze amsue zo onweerstaanbaar maakt.
Vegetarische amuse
Dit hapje is klein, maar groots in smaak en uitstraling. Ideaal voor een borrel, een intiem diner of een feestelijk kerstdiner waar je indruk wilt maken zonder uren in de keuken te staan. Binnen tien minuten staat deze amuse op tafel, en toch zo verfijnd dat het voelt alsof het uit een sterrenrestaurant komt. Romig, krokant, warm, hartig en vol smaak. Deze brioche met geitenkaas en paddenstoelen is de definitie van een perfecte amuse en deze amuse is natuurlijk vegetarisch!

Brioche met geitenkaas en paddenstoelen
Benodigdheden
- Ronde uitsteker 5cm
- Bakplaat
- brander
Ingrediƫnten
- 2 plakken brioche
- 50 gr roomboter
- 1 el neutrale olie
- 150 gr gemengde paddenstoelen
- 5 gr tijm
- 50 gr zachte geitenkaas
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht).Ā
- Steek rondjes van 5 cm uit de brioche. Bestrijk de brioche met wat roomboter en rooster ze 5 minuten in de oven tot ze krokant zijn.Ā
- Snijd of scheur de paddenstoelen grof. Verhit de neutrale olie inĀ de koekenpanĀ en rooster de paddenstoelen 4 minuten op hoog vuur. Ris ¾ van de tijm erbij. Ā Voeg dan de overige boter toe en roer nog een keer door. Breng op smaak met zout en peper.Ā
- Snijd intussen de geitenkaas in plakjes.Ā
- Beleg de briochetoastjes met de warme paddenstoelen en leg er een plakje geitenkaas op.Ā
- Smelt de geitenkaas met behulp van een crĆØmeĀ brulĆ©eĀ of hobby brander.Ā Ā
Tip!
- Amuse recepten
- 21 diner
- Borrel recepten
- Brood recepten
- Brunch recepten
- Dieetsoorten
- Diner
- Feestdagen recepten
- High tea recepten
- Kerst voorgerechten
- Kerstrecepten
- Makkelijke recepten
- Paas recepten
- Recepten
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten
- Voorgerechten
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka