Boozy chocolademousse met rum

Chocolademousse met rum

Afgelopen week vroeg ik aan jullie wat voor vragen je had met betrekking tot het kerstdiner. En een van de veel gestelde vragen was; heb je een recept voor chocolademousse. Dus hier is mijn favo mousse voor jullie!

Er zit een kleine hoeveelheid rum in. Dat proef je niet heel erg goed, maar geeft net dat beetje extra aan de chocolademousse. Wil je de chocolademousse ook serveren aan kinderen dan kun je de rum eenvoudig weg laten. Het is geen essentieel onderdeel van het recept.

Het maken van de chocolademousse is heel eenvoudig. Je smelt de twee soorten chocola samen en je mengt het in de volgorde in het recept met de andere ingrediënten. Zodra alles eenmaal gemengd is hoef je het niet uitgebreid door te kloppen. Juist niet want dan verlies je de luchtigheid van het dessert.

YouTube video

 

De chocolademousse serveren en garneren

Na het mengen schep je het meteen over in de coupes waarin je het wilt serveren en je zet het tot gebruik in de koeling. Serveer de mousse met wat geschaafde chocola eroverheen (of gebruik vlokken of kant- en klare chocolade versierselen)

De chocolademousse is behoorlijk machtig dus hou daar rekening mee met de porties. Doe het liever in een wat kleiner kommetje of glas als je het gaat serveren na de kerstmaaltijd.

Ben je fan van chocola? Probeer dan zeker ook eens mijn ultieme chocoladetaart.

Chocolademousse met rum

Chocolade mousse met rum
Totale tijd25 minuten

Boozy chocolademousse met rum

4.78 van 54 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)
  • 150 gr donkere chocola
  • 100 gr melkchocola
  • 3 el rum
  • 4 eieren gesplitst
  • 150 ml slagroom
  • Chocolade vlokken of krullen

Bereidingswijze: 

  • Breek de chocola in stukjes en doe in een hittebestendige kom. Zet dit op een steelpannetje met warm water en voeg de rum toe aan de chocola.
  • Laat het geheel rustig smelten en roer tot een glad geheel.
  • Voeg nu de eidooiers toe en roer tot het gecombineerd is. Haal van het vuur.
  • Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken.
  • Klop de slagroom tot zachte pieken en meng de slagroom met je chocolade mengsel. Roer als laatste de geklopte eiwitten erdoor en verdeel het mengsel over 4 coupes.
  • Laat opstijven in de koeling voor minimaal 2 uur en serveer met chocolade schaafsel eroverheen, eventueel extra slagroom en natuurlijk een glas rum!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.