Alle blogs

Weekmenu #7

Blogs — 08 mei 2020
Door Miljuschka Witzenhausen

Sharing is caring!

Het is alweer bijna weekend! En het belooft weer een lekker weekend te worden. Omdat er straks natuurlijk weer volop gebarbecued wordt heb ik ook een nieuwe rubriek in het leven geroepen waar je nu de basis recepten terugvindt voor bijvoorbeeld lekkere sausjes en dips die je weer kunt gebruiken als je in de tuin aan het genieten bent. Zo staat er nu een eenvoudige tzatziki online, maar ook een baba ganoush en het recept om zelf tomatenketchup te maken.

Meatless Monday

Maandag is bij uitstek de dag om een lekkere makkelijke en lekkere groene maaltijd te maken en deze groene risotto is een heerlijk. Op alle dagen maar natuurlijk helemaal voor meatless Monday!

Het recept voor deze groene risotto

Groene erwtenrisotto

Dinsdag

Deze frisse Thaise noedelsalade is heerlijk en ook lekker snel om te maken. Ik hou van de smaken van Azië die terug komen in deze salade!

Thaise salade

Woensdag

Pasta kun je mij eigenlijk wel elke dag voorschotelen en deze heerlijke pasta met geroosterde bloemkool is daar een goed voorbeeld van!

Donderdag

Nog zo’n lekkere maaltijdsalade maar dan dit keer met waterkers, veldsla en feta. Zeker proberen!

Salade met waterkers en geroosterde tomaten

Vrijdag

En omdat het nu nog kan want ze zijn er nog; nog eens die overheerlijke lasagne met witte asperges. Geniet nog van het witte goud zolang ze er nog zijn! Dat is altijd te kort overigens!

Lasagne met witte asperges en ei

Zaterdag

Hoe het weer vandaag wordt weet ik nu nog niet, maar ik weet wel dat deze makkelijke salade eigenlijk altijd wel in het plaatje past. Salade met quinoa en mango!

Quinoasalade met mango en avocado

Zondag

Wat meer werk maar de gegrilde witlof met uienjam kan prima op een zondag!

Geroosterde witlof met burrata