Aziatische traybake van kip, banaan en groenten

Aziatische traybake

Als je op zoek bent naar een snelle en vooral eenvoudige manier om een fantastische Aziatische maaltijd op tafel te zetten, dan is het maken van een traybake de ideale oplossing. Het maken van een traybake gaat namelijk mega snel.

De meest tijdrovende stappen zijn het maken van de marinade en het notenmengsel. De marinade geeft in dit recept de groenten en het vlees lekker veel smaak, dat is essentieel voor een goede Aziatische maaltijd. Ik maak de marinade van ketjap, sojasaus, milde sambal en wat water. Hou je van iets meer pit? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een wat sterkere sambal. Een peper toevoegen aan het gerecht is weer een andere optie en ook mogelijk.

Het notenmengsel maak ik van gehakte cashewnoten, kokossnippers en gebakken uitjes. Daar maak ik maar al te graag iets te veel van, het is echt een goede toevoeging aan het gerecht en past perfect bij gerechten met pindasaus. En wist je dat het zelfs lekker is op een boterham met pindakaas?!

Benieuwd naar andere traybakes? Probeer dan ook mijn traybake met teriyaki zalm, traybake met kippendij, pompoen en pecannoten, traybake met aardappel, spinazie en ei, traybake met kip, courgette en balsamico, ratatouille traybake met kalkoenfilet, tikka traybake met kip, bloemkool en trostomaatjes, kip fajita traybake met soft taco’s en vegetarische traybake met pastinaak, spruitjes en linzen.

Aziatische traybake
Totale tijd45 minuten

Aziatische traybake

3.84 van 37 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 6 el ketjap
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sambal (mild)
  • 400 gr broccoli
  • 300 gr sperziebonen (panklaar)
  • 4 kipfilets
  • 70 gr gebrande cashewnoten
  • 20 gr kokossnippers
  • 30 gr gebakken uitjes (kant-en-klaar)
  • 2 bananen
  • 2 takjes koriander
  • lekker met pindasaus en rijst

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht)
  • Meng in een kom: ketjap, sojasaus, sambal en 4 eetlepels water door elkaar. Snijd de broccoli in roosjes. Hussel ze daarna met sperzieboontjes door het ketjapmengsel en verdeel ze, in een enkele laag over de bakplaat (gebruik eventueel 2 bakplaten). Leg de kipfilets in de kom met overgebleven ketjapmengsel en en laat even staan. 
  • Hak in een keukenmachine (of hakmolentje van de staafmixer) de cashewnoten, kokossnippers en uitjes fijn. Haal de kip uit de marinade en leg ze op de bakplaat tussen de groenten. Verdeel het notenmengsel over de kip en druk goed aan. 
  • Halveer de bananen in de lengte, laat ze in hun schil en bestrijk ze met de marinade. Leg ze op de bakplaat. 
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak alles in 25-30 minuten gaar. Bestrooi met wat verse blaadjes koriander. Lekker met pindasaus en rijst.  
  • Tip: liever vegetarisch, wissel de kip in voor tofu of gebruik plantaardige kipfilets.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Aziatische traybake

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.