Aziatische recepten

Ice cream sandwich met Oolong

Samenvatting

  • Aantal personen 6-8

Ingredienten

250 ml slagroom

250 ml volle melk

20 gr oolong thee

8 eidooiers

100 gr kristalsuiker

12-16 digestive koekjes

Benodigheden

Metalen mengkom

Garde

Sharing is caring!

Om thuis ijs te maken heb je helemaal geen ijsmachine nodig, alleen een metalen mengkom, een vriezer en wat geduld. De custard die de basis is voor je ijs breng je op smaak met de typisch Chinese oolongthee. Normaal doop je die digestives natuurlijk in je thee als je drinkt, maar vandaag maak je er deze geweldige ice cream sandwiches van. Indruk maken gegarandeerd.

Oolong icecream sandwiches

Oolong icecream sandwiches

Aantal personen: 6-8

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 20 gr oolong thee
  • 8 eidooiers
  • 100 gr kristalsuiker
  • 12-16 digestive koekjes

Benodigheden

  • Metalen mengkom
  • Garde

Instructies

    Breng de slagroom samen met de melk en de oolongthee aan de kook. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker circa 1 minuut. Giet het roommengsel geleidelijk op het eiermengsel en roer goed door.

Doe het geheel terug in de pan en draai het vuur laag. Blijf constant over de bodem en verwarm het mengsel tot 80°C. Gebruik hiervoor een thermometer of test met een lepel. De custard is goed als je er met je vinger een streep door kunt trekken op de achterkant van een lepel en die streep blijft staan.

Doe het mengsel in een metalen mengkom en laat afkoelen tot kamertemperatuur (circa 2 uur). Zet de kom in de vriezer en haal er na 30 minuten uit. Roer flink door met een garde en herhaal dit elke 20-30 minuten tot het ijs bijna helemaal is opgestijfd. Dit duurt waarschijnlijk in totaal zo’n 3-4 uur. Laat het ijs nu nog minstens 2 uur opstijven.

Mocht je toevallig een ijsmachine hebben, dan kun je het ijs natuurlijk ook gewoon daarin maken zoals je dat normaal gesproken doet.

Schep een bol ijs op een digestivekoekje en druk een tweede koekje er bovenop. Serveer direct.

Nog meer lekkers