Zo krijg je een totaal andere smaak, heb je meteen wat gezonde vetten tot je genomen en bovendien is deze versie lactosevrij. Een lactosevrije chocolademousse dus, die je best gezond mag noemen.
Bereidingswijze avocado chocolademouse
Het maken van de chocolademousse is kinderspel en kost je precies 5 minuten. Of minder zelfs, maar dat ligt eraan hoe snel je die avocado open weet te krijgen.
Doe alles in de blender en een minuutje later heb je een heerlijk romige chocolademousse. Het enige nadeel van het bereiden met avocado is dat het op gegeven moment verkleurt. Niet heel snel omdat de cacao al zorgt dat het bruin wordt dus dat kan niet zoveel kwaad, maar laat het niet uren lang staan. En waarom zou je?
Want dit snelle dessert voor avocado chocolademousse wil je het liefst meteen opeten!

Avocado chocolademousse met chili
Ingrediënten
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- 125 ml kokosmelk
- 3 el cacaopoeder
- 80 ml ahornsiroop
- 2 tl vanille
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl cayennepeper of meer als je van pittig houdt
Bereidingswijze:
Instructies
- Haal de pit uit de avocado’s en schep het vruchtvlees er met een lepel uit. Het verwijderen van de pit gaat het makkelijkste als je een scherp mes in de pit zet, deze draai je en – als de avocado goed rijp is – de pit laat los.
- Doe het vruchtvlees in de blender en voeg hieraan toe de kokosmelk, cacaopoeder, ahornsiroop (honing kan natuurlijk ook) de vanille, kaneel en cayennepeper en draai het tot een glad geheel.
- Schep over in kommetjes of glazen en zet tot gebruik in de koeling.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.