Amarettikoekjes: Italiaanse koekjes met amandelmeel

Amarettikoekjes

Amarettikoekjes zijn misschien wel een van mijn favoriete koekjes om te eten – én zelf te maken! Door het amandelmeel waarmee je ze maakt, zijn het eenvoudige maar heel smakelijke koekjes.

De koekjes maken is dus echt kinderspel. Je meng het amandelmeel met de droge ingrediënten (suiker en bloem) in één kom. Vervolgens klop je de eiwitten stijf in een andere kom en dit meng je door elkaar. Het kan zijn dat je hierbij je handen nodig hebt, want het is het enige vocht dat in de koekjes gaat. Goed doorkneden, dus!

Mengt het dus niet goed met de spatel? Gebruik dan je handen en kneed het geheel een beetje door elkaar. Wil het echt niet aan elkaar blijven plakken? Voeg dan nog een extra eiwit toe zonder dat los te kloppen. Ik krijg vaak de vraag over bijvoorbeeld de kokoskoekjes waarom ze niet bij elkaar blijven zitten. Zowel bij amandelmeel als bij geraspte kokos zit er verschil in de hoeveelheid vocht per merk. Dus het is lastig een exacte hoeveelheid te geven.

In de meeste gevallen zal het voldoende zijn om 2 eiwitten te gebruiken maar hou er rekening mee dat je – in geval van nood – dus wellicht nog een derde eiwit nodig hebt voor deze amarettikoekjes.

amarettikoekjes

amarettikoekjes
Totale tijd40 minuten

Amarettikoekjes

4.46 van 55 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

18 koekjes
  • 175 g amandelmeel
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g bloem
  • 2 eiwitten
  • drupje neutrale olie

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Meng het amandelmeel met de kristalsuiker, vanillesuiker en bloem in een kom.
  • Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom stijf. Schep met een spatel, met grote halen, het amandelmeelmengsel door de stijfgeslagen eiwitten.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en wrijf lichtjes in met de olie. Vorm met je handen balletjes, druk stevig aan en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de koekjes een beetje plat. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de koekjes.
  • Bak de amarettikoekjes in ongeveer 20 minuten in de oven goudbruin. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 99kcalKoolhydraten: 13gProteine: 3gVet: 5gVerzadigde vetten: 1gNatrium: 6mgKalium: 9mgVezels: 1gSuiker: 9gCalcium: 21mgIJzer: 1mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.