Deze heerlijke kruidige Indiase curry bewijst maar weer eens dat een keertje geen vlees of vis eten helemaal geen straf hoeft te zijn. Deze aloo gobi bevat zelfs helemaal geen dierlijke producten en is dus vegan friendly. Vegan of geen vegan, deze curry moet je Ć©cht een keer proberen. Bomvol smaak en dan die geur van de kruiden… Love it!
Aardappel-bloemkoolcurry
Aloo gobi is een populair Indiaas gerecht gemaakt met aardappel (aloo) en bloemkool (gobi). Het originele recept voor deze curry is afkomstig uit de Noord-Indiase regio Punjab. Deze aardappel- en bloemkoolcurry is waarschijnlijk een van de meest voorkomende en eenvoudige plantaardige curry’s die je overal in India kunt vinden. Goedkoop, vullend en totally vegan. Serveer met zelfgemaakt naanbrood en waan jezelf in India.
Zo maak je de lekkerste Aloo Gobi
- Gebruik veel kruiden: een vegetarisch gerecht als dit valt of staat bij het gebruik van kruiden. Beknibbel op een van deze kruiden en je zult merken dat de ziel van je curry ontbreek. Weg met die Hollandse zuinigheid dus.
- Gebruik de juiste aardappelen: hoewel er geen regel is welke aardappelen in aloo gobi moeten worden gebruikt, geef ik de voorkeur aan krieltjes omdat ze gelijkmatiger roosteren en ook mooi knapperig worden langs de randen.
- Laat de aardappelen in de schil: boen de aardappelen goed schoon en snijd ze doormidden. De aardappelschillen zorgen voor extra textuur en ze worden lekker crispy tijdens het roosteren. Yup, dat wil je!
- Snijd je groenten in gelijkmatige blokjes: dit zorgt ervoor dat alle ingrediƫnten gelijkmatig en tegelijkertijd gaar worden.

Aloo gobi
Ingrediƫnten
- 3 el plantaardige olie
- 1 tl komijnzaad
- 400 g voorgekookte krieltjes gehalveerd
- 1 bloemkool in roosjes, steel in blokjes
- 1 ui in halve ringen
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 3 cm gemberwortel fijngehakt
- 1 tl korianderpoeder
- ½ tl kurkumapoeder
- 1 tl garam masala
- 1 blik tomatenblokjes van 400 g
- 250 ml groentebouillon
- 1 groente chilipeper in de lengte doormidden, zaadjes eruit
- 1 limoen ½ geperst, ½ in partjes
- zout en zwarte peper
- 2 lente-uitjes gesneden
Bereidingswijze:
- Verhit de plantaardige olie in een grote hapjespan. Voeg het komijnzaad toe, schep om en doe dan de krieltjes en bloemkool erbij. Bak al roerend in 5 minuten iets bruin. Haal uit de pan.
- Fruit de ui 5 minuten in de achtergebleven olie. Bak de knoflook, de gember, het korianderpoeder, de kurkuma en de garam masala 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, de aardappel, de bloemkool ende chilipeper toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel nog 5-10 minuten garen. Check na 5 minuten en voeg eventueel een scheutje water toe als het gerecht te droog wordt.
- Proef de curry en breng op smaak met het limoensap en zout en peper. Schep in kommen en bestrooi met de lente-ui. Serveer met de partjes limoen. Lekker met naan. (link naar recept)
- Lekker met naan.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.