Gember, ik houd van deze specerij. Het is pittig en ook nog eens goed voor je lichaam. Dit keer laat ik je zien waar je gember in kunt verwerken. Hoeveel je gebruikt, kun je volledig zelf bepalen. Experimenteer en ontdek de juiste balans tussen pittig en zoet. Probeer jij mijn zes lekkere Aziatische recepten met gember uit?
Wat is gember?
Even terug naar de basis, want wat is gember nu precies? Gember is een wortelknol die afkomstig is van de wortel van de gemberplant. Gember wordt al eeuwenlang gebruikt in verschillende keukens. Het heeft een pittige frisse smaak en wordt zo’n 13 cm groot. Gember kan in verschillende vormen voorkomen. Zo heb je verse gember, gember poeder, gember gezond. Zo bevat het diverse mineralen, vitaminen en antioxidanten, die ervoor zorgen dat jouw immuunsysteem een lekkere boost krijgt. Let’s get healthy!
1. Ajam smoor: Indische ketjap kip

Ajam smoor, beter bekend als Indische kip, is misschien wel een van de lekkerste Indische gerechten die ik ooit op heb. Malse, zoetige kip in een plens heerlijke jus. Comfort food van jewelste! Het is een simpel gerecht, hoor. Laat je niet intimideren door het aantal ingrediënten, dat zijn smaakmakers die iedere keer weer terugkomen in de Indische keuken.
2. Nasi goreng met spitskool en

Nasi goreng wordt in Indonesië als ontbijt gegeten, met de rijst van de vorige dag. Het is een ultiem restjes gerecht, je maakt op wat er in huis is. Er is niet één recept voor, er zijn er honderden. Voel je dus vrij om er je eigen draai aan te geven! Deze rijst is door de trassi en de knoflook goed hartig van smaak. De gember geeft het wat pit. Probeer jij mijn nasi goreng met spitskool en serundeng-eitjes uit?
3. Noedelbowl met krokante kokosgarnalen en paksoi uit de airfryer

Mijn Noedelbowl met krokante kokosgarnalen en paksoi uit de Airfryer is echt geweldig. Je kunt namelijk ook prima ‘wokken’ in de airfryer. Dit keer wok ik mijn groentes met knoflook, gember en citroengras. Ik serveer de goed op smaak gebrachte groentes met gebakken kokosgarnalen en noedels.
4. Kip korma gehaktballetjes

Kip korma is een ontzettend lekker Indiaas gerecht, van kip in een milde currysaus. Vandaag maak ik er een leuke twist op: kip korma gehaktballetjes! Ik gebruik een mix van versgemalen specerijen en andere smaakmakers, zoals kokos, knoflook, gember, tomaat, koriander en paprika. De balletjes zijn ontzettend lekker!
5. Gyoza

Handen omhoog als jij – net als ik – geen genoeg kan krijgen van gyoza! Deze Japanse dumpling is mijn favoriet wanneer ik bij de Japanner gaan eten. Het is daarom de hoogste tijd voor mijn eigen versie. Deze gyoza met gehakt en shiitake is een echte smaakbom en draai je heel gemakkelijk thuis in elkaar. Zeker het proberen waard!
6. Geroosterde tofu met noedelsalade

Ben je op zoek naar een smaakvolle snelle maaltijd? Maak dan mijn geroosterde tofu met noedelsalade. Dit gerecht zet je binnen een halfuurtje op tafel. Ik gebruik veel gekleurde groenten en natuurlijk noedels. Je hebt eiernoedels, wok noedels, rijst noedels, udon noedels en zo kan ik nog wel even doorgaan. Soba noedels zijn misschien wel – onder de noedels – het neusje van de zalm. Ik ben er gek op!