4x gezonde lunchbroodjes

Nederlandse lunchcultuur

In tegenstelling tot landen als Frankrijk en België, hebben we in Nederland niet echt een lunchcultuur. De gemiddelde Nederlander is meer dan tevreden met een bruine boterham met – jawel – kaas voor de lunch en hoewel het gros best eens een keer iets anders op zijn of haar bammetje zou willen, wordt de lunch toch vaak net niet belangrijk genoeg gevonden om er echt werk van te maken. Een gemiste kans, als je het mij vraagt.

4x gezonde lunchbroodjes

Wat mij betreft is een maaltijd altijd het leukst als er veel te kiezen valt! Of je nou kiest voor crackers, rijstwafels, beschuit of brood, de combinatie van je basis met je beleg en de juiste toppings is uiteindelijk wat er echt een feestje van maakt. Kom jij niet verder dan een boterham met kaas, een eitje en heel misschien wat groen? Bekijk dan deze recepten voor vier keer gezonde lunchbroodjes waarmee je heerlijk kunt variëren. 

4x gezonde lunch broodjes
4x gezonde lunch broodjes
Totale tijd5 minuten

Broodje biet en blauwe bes

3.34 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

1 Stuk
  • 3 rode druiven zonder pit
  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 1,5 el hüttenkäse
  • 2 el gekookte bietenblokjes uit blik of van de vers afdeling
  • 1 el blauwe bessen
  • 1 tl agavesiroop

Bereidingswijze: 

  • Snijd de druiven in plakjes. Besmeer een volkorenboterham met hüttenkäse, verdeel de bietenblokjes, plakjes druiven en blauwe bessen erover en drizzle tot slot een beetje agavesiroop over de boterham.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

4x gezonde lunch broodjes
Totale tijd5 minuten

Broodje paprikaspread en tomaat

4 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

1 Stuk
  • 0,5 el pistachenootjes gepelde
  • 1 tomaat
  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 1,5 el paprikaspread
  • Klein handje kiemgroenten bijvoorbeeld alfalfa

Bereidingswijze: 

  • Hak de pistachenootjes in grove stukjes en snijd de tomaat in plakjes. Besmeer een volkorenboterham met de paprikaspread, beleg met de plakjes tomaat en bestrooi met een handje kiemgroenten en de gehakte pistachenootjes .
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

4x gezonde lunch broodjes
Totale tijd5 minuten

Broodje roomkaas en peer

5 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

1 Stuk
  • 0,5 el amandelschaafsel
  • 1/4 peer
  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 1,5 el roomkaas light
  • 1/4 tl kaneelpoeder

Bereidingswijze: 

  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot deze mooi lichtbruin van kleur is. Schud ze uit de pan op een bord en laat afkoelen. Was de peer en snijd in lange plakken. Besmeer een volkorenboterham met de roomkaas light, beleg met de plakken peer en bestrooi met kaneelpoeder en het geroosterde amandelschaafsel.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

4x gezonde lunch broodjes
Totale tijd5 minuten

Broodje guacamole en kidneyboontjes

4.50 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

1 Stuk
  • 1 el kidneybonen
  • 1 snoep komkommer
  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 1,5 el quacamole
  • 1/4 tl paprikapoeder

Bereidingswijze: 

  • Giet de kidneybonen af, spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken. Snijd de snoep komkommer in plakjes. Besmeer een volkorenboterham met quacamole. Beleg met de plakjes komkommer en kidneyboontjes. Bestrooi met wat paprikapoeder.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.