Het gezonde zusje van pizza
Als ik een wrappizza in twee woorden mag omschrijven is dat: makkelijk en gezond. Makkelijk, omdat het een kwestie van beleggen is. Gezond, omdat ik de pizzabodem vervang door een simpele tortilla wrap. Dat zijn minder calorieën, maar net zo hard genieten. Wat wil je nog meer?
Uniekaas
Het leukste aan het beleggen van pizza is natuurlijk de kaas die je eroverheen strooit. De meeste voorverpakte kazen zijn heel fijn geraspt. Dat is best gek, want grove kaas is juist mega lekker. Daar heeft Uniekaas, mijn partner in kaas crime, natuurlijk een oplossing voor: pizza hagel. Kaas met een grovere rasp en een smeltkwaliteit waar je u tegen zegt.
KaasTopper pizza hagel is verkrijgbaar in twee varianten: mozzarella en quattro formaggi. Voor deze wrappizza’s gebruik ik mozzarella pizza hagel. Benieuwd naar de quattro formaggi pizza hagel? Die strooi ik over deze pizza quattro formaggi.
Pizzaparty: makkelijke wrappizza’s
Zoals ik al zei, maak ik dus een pizza Bianca, pizza Rosso en een pizza Tartufo. Dat zijn drie heerlijke pizza’s waar niet al te veel snijwerk bij komt kijken. Voor de wrappizza Bianca smeer je een tortilla wrap in met crème fraîche. Je belegt ‘m met paprika en de Uniekaas KaasTopper pizza hagel. Zodra je de pizza Bianca uit de oven haalt, maak je het af met nog wat basilicum. I love it!
De wrappizza Rosso smeer je in met tomatensaus. Deze variant beleg je met champignons en, of course, Uniekaas pizza hagel.
Last but not least: de wrappizza Tartufo. Deze overheerlijke wrappizza smeer je in met crème fraîche, je belegt ‘m met de chorizo en je strooit er wat Uniekaas Pizza hagel overheen. Serveer met verse rucola en druppel wat truffelolie eroverheen.
Mammamia, er staan drie heerlijke pizza’s op je te wachten.

3x Makkelijke wrappiza’s
Ingrediënten
- 3 tortilla wraps
- 1 à 2 gegrilde paprika’s in reepjes uit pot
- 100 g crème fraîche
- 100 g Uniekaas KaasTopper pizza hagel mozzarella
- 4 el tomatensaus
- 100 g champignons in plakjes
- olijfolie
- zout en peper
- verse basilicumblaadjes optioneel
- truffelolie voor de Tartufo variant
- plakjes chorizo
- verse rucola
- extra crème fraîche of pesto rosso
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrappizza Bianca
- Besmeer een tortilla wrap met een dun laagje crème fraîche.
- Beleg de wrap met paprika in reepjes.
- Bestrooi met pizza hagel mozzarella.
- Plaats de wrap op een bakplaat en bak in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.
- Haal uit de oven en garneer met verse basilicumblaadjes.
Wrappizza Rosso
- Besmeer een tortilla wrap met een dun laagje tomatensaus.
- Beleg de wrap met plakjes champignons.
- Bestrooi met Uniekaas pizza hagel.
- Plaats de wrap op een bakplaat en bak in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.
Wrappizza Tartufo
- Besmeer een tortilla wrap met een dun laagje crème fraîche.
- Leg dunne plakjes chorizo op de wrap
- Bestrooi met KaasTopper van Uniekaas.
- Plaats de wrap op een bakplaat en bak in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.
- Serveer met verse rucola en druppel wat truffelolie eroverheen

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.