3x De lekkerste gevulde pasta

Hartstikke fijn natuurlijk die kant-en-klare gevulde pasta uit de supermarkt. Met flink wat liefde smaakt het nog best oké, maar toch is en blijft zelfgemaakte gevulde pasta zóveel lekkerder. Als je weet hoe het moet, is het ook helemaal niet moeilijk en kan ik mezelf bijna niet voorstellen dat je nog snel grijpt naar de kant-en-klaar variant. Altijd al een keer je eigen ravioli willen maken? Of een keer wat anders dan je eigen geijkte versie? Maak dan eens een van mijn drie lekkerste gevulde pasta’s ooit.

Tips voor gevulde pasta

Ga je aan de slag met het maken van jouw eigen pastadeeg? Dan is het van belang dat je een aantal dingen weet:

Tip no.1: Maak bij voorkeur het deeg op dezelfde dag als dat je van plan bent om je zelfgemaakte pasta te serveren. Wil je toch vooruit werken, gebruik het dan binnen drie dagen. 

Tip no.2: Als vuistregel geldt: voor elke 100 gram bloem gebruik je 1 groot ei. 

Tip no.3: Gebruik bij voorkeur ‘00’-bloem. Dit fijngemalen Italiaanse bloem maakt lichte, malse pasta. Precies wat je wilt voor gevulde pasta. 

Tip no.4: Zelfgemaakt pastadeeg blijft ingevroren tot wel een maand goed. 

Tip no. 5: Zelf gevulde pasta maken is best een klusje. Heb je een keer iets minder tijd dan kun je er ook voor kiezen om deze bij een delicatessenzaak te kopen. Of koop verse pastavellen (bedoelt voor lasagne), snijd ze in vierkantjes en voeg hier de vulling aan toe. 

Tip no.6: Het mooie aangevulde pasta: je kunt er van alles instoppen. Probeer te experimenteren, daar word je een betere kok door!

1. Raviolo met eidooier, ricotta en salieboter

Raviolo met eidooier, ricotta en salieboter

Vandaag duiken we in de wereld van MEGA ravioli. Ravioli zijn kleine kussentjes met een vulling. Deze kun je uiteraard naar eigen smaak maken: met vlees, vis, kip, kaas, kruiden en groenten bijvoorbeeld. Het is allemaal erg lekker. Deze raviolo (het enkelvoud van ravioli) is gevuld met een hele eidooier en ricotta en wordt geserveerd met salieboter. Verrukkelijk! Ik weet zeker dat jij jouw gasten van hun stoel blaast met mijn zelfgemaakte gevulde pasta. Het is het perfecte voorgerecht.

2. Ravioli met verse worst en tomaat van Frank van der Lende

Ravioli met verse worst en tomaat - Frank van der Lende

Zoals je misschien wel weet, heb ik mijn eigen podcast: Eetgeheimen. In deze podcast duik ik het leven in van mensen die ik interessant en inspirerend vind. Waar kan ik ze voor wakker maken? Wat namen ze als lunch mee naar het werk? Van guilty pleasures tot smaakvolle herinneringen. Van snelle hap tot sterrenrestaurants. En na iedere aflevering ontwikkel ik een recept geïnspireerd op mijn gast. Radio dj Frank van der Lende was een van mijn gasten. Waar je hem voor wakker kunt maken? Deze zelfgemaakte ravioli met verse worst en tomaat

3. Toasted ravioli

Toasted ravioli

Vandaag duiken we in de wereld van toasted ravioli. Ik kan je alvast verklappen dat deze wereld er smaakvol en Italiaans uit ziet. De basis van toasted ravioli bestaat uit pastadeegkussentjes, oftewel ravioli. Hiervoor gebruik je het pastadeeg recept van mijn ravioli recept of je gebruikt kant-en-klaar deeg. Je verandert ‘ravioli’ in ‘toasted ravioli’, door er een heerlijk krokant laagje aan toe te voegen. Dat laagje maak ik van geraspte kaas, venkelzaad en broodkruim. Het geeft een mega lekkere crunch!

Meer pasta recepten?

Het nieuwste Miljuschka Magazine, de 10e alweer, staat helemaal in het teken van PASTA! In het magazine, vind je meer dan 40 pasta recepten en heel veel andere lekkere verhalen. Shop ‘m nu

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.