Pasta als dessert: gevulde cannelloni

40 minuten

Ja, je leest het goed. Pasta als dessert. En dan bedoel ik gewoon de pasta waar je normaal gesproken lasagne mee maakt, of pasta bolognese of pasta pesto. Die pasta, ja. En geloof me, het is heerlijk. In het aankomende Miljuschka Magazine deel ik heel wat zoete pasta recepten, maar laten we nu vast even voorproeven.

Pasta als dessert

Ja, je kunt pasta dus als dessert eten! Er zijn verschillende soorten zoete pastagerechten die als dessert worden geserveerd. Een van de bekendste voorbeelden is “pasta met zoete saus”, waarbij de pasta wordt gekookt en vervolgens geserveerd met een zoete saus zoals chocolade-, karamel- of fruitpuree-saus. Een ander voorbeeld is cannoli, een Italiaans dessert dat bestaat uit buisjes van gefrituurd pastadeeg gevuld met zoete ricottavulling. Dat gaan wij vandaag ook maken, maar dan net iets anders.

Gevulde cannelloni

Dit is namelijk een super snelle versie van cannoli, waarbij je cannelloni pasta gebruikt. De buisvormige pasta is dus al ready to go en het enige wat je moet doen, is deze frituren en vullen. Makkelijk toch?

Pasta als dessert gevulde cannelloni

Pasta als dessert: gevulde cannelloni

5 van 1 stem
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Dessert, toetje
Keuken Italiaane keuken
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Frituur of braadpan
  • spuitzak

Ingrediënten
 

  • 16 cannelloni pasta
  • 150 gr kokosvlokken
  • 30 gr honing
  • 1 l zonnebloemolie 
  • 300 ml slagroom
  • 40 gr poedersuiker + extra om te garneren
  • 150 gr mascarpone

Instructies
 

  • Frituur de cannelloni pasta in de zonnebloemolie voor 90 seconden of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze voorzichtig uit de pan en leg op keukenpapier om uit te lekken.
  • Bestrijk de gefrituurde cannelloni met honing en bedek met de kokosvlokken.  
  • Mix de slagroom en poedersuiker in een kom. Meng dit door elkaar totdat het mooi stijf en luchtig is. Spatel de mascarpone er voorzichtig doorheen.
  • Schep het roommengsel in een spuitzak en vul elke cannelloni. Maak eventueel af met extra poedersuiker.  

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Pasta als dessert gevulde cannelloni miljuschka

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.