3 ingrediënten havermout chocolate chip koekjes

3 ingredienten chocolate chip koekjes

Dat jullie dol zijn op koekjes waarbij je slechts een paar ingredienten nodig hebt is inmiddels wel duidelijk en dat snap ik volledig! Daarom dus vandaag nog een topper. Hartstikke handig als je last minute nog wat wilt bakken.

Havermout

Havermout in chocolate chip koekjes? Ja hoor, en geloof me: dat is een match made in heaven. Die grove vlokken geven nét dat beetje bite, een lekkere chewy structuur én zorgen ervoor dat je koekjes stiekem ook nog een tikkie voedzamer worden. Je proeft het niet als “gezond gedoe”, maar het geeft juist die homemade, cosy vibes waar je blij van wordt. Plus: je kunt er met een iets minder schuldgevoel nog eentje extra van pakken. Win-win toch?

3 ingredient havermout chocolate chip koekjes

Geen geraffineerde suikers!

Bovendien hebben deze chocolate chip koekjes geen geraffineerde suikers, maar worden ze gezoet met de bananen. Ideaal voor al die mensen die liever geen suiker toevoegen aan een koekje. Wil je geen suiker, neem dan niet de standaard chocolade chips maar gebruik bijvoorbeeld cacao nibs. Die hebben wel die smaak van chocola, maar er zit geen suiker in.

Gebruik hiervoor geen gehakte chocola. Althans, dat kan op zich wel… maar dat smelt in de oven waardoor je een plasje chocola overhoudt. Heb je niks anders in huis? Dan altijd proberen, maar ik kan niet instaan voor het resultaat! ;)

3 ingredient havermout chocolate chip koekjes
Totale tijd25 minuten

3 ingredienten havermout chocolate chip koekjes

4.30 van 80 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 portie(s)

Ingrediënten

  • 2 grote bananen
  • 160 gr havermout ik gebruikte 80 gr havervlokken en 80 gr havermout
  • 90 gr chocolate chips of cacao nibs als je geen toegevoegde suikers wilt

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Neem een kom en prak met een vork de bananen fijn. Voeg de havermout toe en kneed het even goed door met je handen.
  • Voeg dan de chocolate chips toe en meng het nog een keer goed door.
  • Voor het maken van de koekjes, maak je van 1 of 2 eetlepels de koekjes. Druk ze met je handen goed bij elkaar en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Zet in de oven en bak ze goudbruin in ongeveer 15 minuten

Tip!

Gebruik je alleen havervlokken voor dit recept dan zal het lastig worden om een samenhangend geheel ervan te maken. Alleen havermout zorgt voor een steviger koekje, maar ik vind de mix lekker.
Willen de koekjes echt niet bij elkaar blijven plakken? Dan kan het dat je bananen kleiner waren. Wat extra banaan toevoegen kan dan de oplossing zijn. Er kan niet echt veel mis gaan met deze koekjes dus kijk gewoon wat werkt. De ene banaan is de andere niet dus even proberen is het beste advies!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.