Heerlijk zoete perenjam zelf maken

40 minuten

Als je zoveel perenbomen in de boomgaard hebt staan als wij, dan moet je creatief gaan nadenken wat je gaat doen op het moment de peren rijp zijn. En een van de beste manieren om heel veel peren op te maken is natuurlijk; perenjam maken!

Bereidingswijze recept voor perenjam

Perenjam maken is echt heel eenvoudig. Je schilt de peren en snij deze in kleine stukken.

Doe de peer samen met het water en de geleisuiker in een steelpan of een pan die groot genoeg is zodat alles erin past. Zet op medium hoog vuur en laat het geheel rustig koken. Voeg de geraspte gember toe, sap en rasp van 1 citroen en een kaneelstokje.

Voor extra smaak kun je er – optioneel – ook wat kardemom peulen en steranijs aan toevoegen. Dit geheel laat je pruttelen tot het indikt. Laat vervolgens goed afkoelen.

Wil je de jam bewaren in steriele potten? Doe het dan heet in de pot, draai de deksel erop en draai de potten om. Zo laat je het afkoelen. Je kunt de potten dan een half jaar bewaren.

Perenjam

Heerlijk zoete perenjam zelf maken

4.02 van 84 stemmen
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Zoete gerechten

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 kg peren
  • 400 gr geleisuiker
  • 30 gr geraspte gember
  • 100 ml water
  • 1 citroen rasp en sap
  • 1 kaneelstokje
  • Optioneel: kardemom en/of steranijs

Instructies
 

Instructies

  • Perenjam maken is echt heel eenvoudig. Je schilt de peren en snijd deze in kleine stukken.
  • Doe de peer samen met het water en de geleisuiker in een steelpan of een pan die groot genoeg is zodat alles erin past. Zet op medium hoog vuur en laat het geheel rustig koken. Voeg de geraspte gember toe, sap en rasp van 1 citroen en een kaneelstokje.
  • Voor extra smaak kun je er – optioneel – ook wat kardemom peulen en steranijs aan toevoegen. Dit geheel laat je pruttelen tot het indikt. Laat vervolgens goed afkoelen.
  • Wil je de jam bewaren in steriele potten? Doe het dan heet in de pot, draai de deksel erop en draai de potten om. Zo laat je het afkoelen. Je kunt de potten dan een half jaar bewaren.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.