Zoete recepten

Dit recept valt onder

Heerlijk zoete perenjam zelf maken

Samenvatting

  • Bereiden 40 min.
  • Aantal personen 400-500 gr jam

Ingredienten

1 kg peren

400 gr geleisuiker

30 gr geraspte gember

100 ml water

1 citroen, rasp en sap

1 kaneelstokje

Optioneel: kardemom en/of steranijs

Sharing is caring!

Als je zoveel perenbomen in de boomgaard hebt staan als wij dan moet je creatief gaan nadenken wat je gaat doen op het moment de peren rijp zijn. En een van de beste manieren om heel veel peren op te maken is natuurlijk; perenjam maken!

Bereidingswijze recept voor perenjam

Perenjam maken is echt heel eenvoudig. Je schilt de peren en snij deze in kleine stukken.

Doe de peer samen met het water en de geleisuiker in een steelpan of een pan die groot genoeg is zodat alles erin past. Zet op medium hoog vuur en laat het geheel rustig koken. Voeg de geraspte gember toe, sap en rasp van 1 citroen en een kaneelstokje.

Voor extra smaak kun je er – optioneel – ook wat kardemom peulen en steranijs aan toevoegen. Dit geheel laat je pruttelen tot het indikt. Laat vervolgens goed afkoelen.

Wil je de jam bewaren in steriele potten? Doe het dan heet in de pot, draai de deksel erop en draai de potten om. Zo laat je het afkoelen. Je kunt de potten dan een half jaar bewaren.

Nog meer lekkers