Zoete bapaobroodjes met chocoladevulling

Zoete bapaobroodjes met chocoladevulling: vers, zacht en onweerstaanbaar lekker. Al na de eerste hap ben je geheid verkocht. Je kent de hartige bapao’s uit de supermarkt vast, maar deze zoete versie moet je proberen!

Bapaobroodjes 

Deze gestoomde zachte broodjes met vulling vinden hun oorsprong in China. De buitenkant ziet er soms wat bleek uit, maar dat komt door de manier van bereiden. Je bakt de broodjes namelijk niet, maar stoomt deze. In de winkel zie je de broodjes vaak liggen met een hartige vulling, maar ook een zoete vulling is verrukkelijk.

Als je deze broodjes zelf maakt, kun je de broodjes naar eigen smaak vullen met vlees, groente, kip of… zoetigheid. In dit recept kies ik voor een chocoladevulling. Oja: deze zelfgemaakte bapaobroodjes zijn bij uitstek geschikt om in te vriezen. Gooi de vriezer dus maar lekker vol!

Toch liever een hartige variant? Zie hier hoe je zelf een broodje bapao met kipgehakt maakt!

Stomen

Deze bapaobroodjes bereid je net even anders, en stoom je met behulp van een (bamboe) stoommandje gaar. Je brengt een laagje water in een kookpan aan de kook, en zet het mandje er vervolgens op. Indien je een stoomoven hebt, kun je die natuurlijk ook gebruiken. 

Zoete bapaobroodjes met chocoladevulling

Zoete bapaobroodjes met chocoladevulling

Zoete bapaobroodjes met chocoladevulling

4 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 grote broodjes of 8 kleine
  • 2 tl droge gist
  • 1 el melk
  • 200 g patentbloem plus extra
  • 1 tl fijn zout
  • 4 blokjes chocolade melk of puur

Bereidingswijze: 

  • Mix de droge gist in een mengkom met 2 eetlepels warm water. Zet 15 minuten apart.
  • Giet er de melk en 120 ml warm water bij en roer los. Zeef de patentbloem in de kom. Strooi het zout erbij en meng tot een deeg. Stort het deeg op een licht bebloemd werkvlak en kneed in 10 minuten tot een zacht, glad en zeer elastisch deeg. Kneed echt de volle 10 minuten stevig door, ook al denk je al eerder dat het deeg klaar is!
  • Doe het deeg terug in de mengkom, dek af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen. Knip intussen vier vierkanten bakpapier van 10 cm. Kneed het deeg een paar seconden door en verdeel daarna in vier gelijke delen. Leg een bal deeg in je handpalm, duw iets plat en leg een blokje chocolade in het midden. Vorm het deeg om de chocolade heen tot een bal, zodat het blokje helemaal omgeven is. Leg elke bal op zijn eigen vierkant bakpapier, dek af met de kom of een ander (groot) deksel of een omgekeerde schaal, en laat 45 minuten rijzen.
  • Zet een (bamboe) stoommandje klaar en breng een laag water in een pan aan de kook. Heb je een stoomoven, bereid deze dan voor.
  • Stoom de bapaobroodjes in 5 tot 8 minuten gaar en serveer ze warm.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.