Lieve dames en heren, laten we even eerlijk zijn: als je aan de Gooische Vrouwen denkt, denk je meteen aan glamour, drama, hilarische momenten, en…. eten. Want zeg nou zelf, al die extravagante levensstijlen, emotionele uitbarstingen en liters champagne hebben één ding nodig om in balans te blijven: eten dat net zo smaakvol en over the top is als de dames zelf!
Dus, waarom niet het beste van beide werelden combineren? Dit is mijn Gooische Vrouwen Diner! Je hebt er een beetje lef voor nodig, vergeet niet een paar goed gekoelde flessen bubbels en, als het even kan, een garderobe vol designerkleding. Maar het belangrijkste mag ik niet vergeten, de juiste gerechten voor elk van de iconische Gooische Vrouwen: Cheryl, Anouk, Claire en Roelien. Pak je schort erbij (liefst die ene van Gucci) en laten we beginnen!
1. Cheryl – Typisch Amsterdams maar met een Gooische twist
Cheryl Morero, onze prachtige blondine en de vrouw van topzanger Martin Morero. Geboren en getogen in Amsterdam, maar tegenwoordig in de Gooische villa’s te vinden. Ze is gek op pure glitter en glamour, en altijd perfect gestyled. Ze heeft het hart van een nuchtere Amsterdamse, maar ook een zwak voor de high life. Haar motto? “Een beetje extra schade kan nooit kwaad, schat!”.
Maar weet je, diep van binnen is Cheryl toch een simpel Goois meisje. Ze hunkert stiekem naar een typisch Amsterdamse hap, maar dan met een vleugje glitter? Dus een broodje haring 2.0 kan altijd, maar dan wel met een paar Gooische kraaltjes erbij. En vergeet niet: die haring eet je natuurlijk wel met perfect gelakte nagels. Cheryl zou trots zijn.
Mocht dit broodje haring 2.0 toch niet zo jouw ding zijn, dan heb ik natuurlijk nog een optie achter de hand! Cheryl hunkert stiekem naar het comfort van een goed bord eten na een hectische dag in de schijnwerpers. Haar perfecte gerecht? Een truffelpasta met een romige twist. Klassiek, decadent, maar met een zachte, troostrijke kern, net als Cheryl zelf. En ja, uiteraard met een flink glas champagne erbij. Want zoals Cheryl zou zeggen: “Waarom moeilijk doen als het ook met truffel kan?”
2. Anouk – Pittig, heet en nonchalant
Dan hebben we Anouk, onze kunstzinnige rebel, die lak heeft aan de Gooische glitter en liever in haar verfspetters staat dan in een overdreven luxe villa rondloopt. Ze is stoer, spreekt recht voor z’n raap en haar stijl is net zo gedurfd als haar kunstwerken.
Deze vrouw houdt van intense smaken, maar absoluut geen gedoe. Voor haar gaan we all-in met Pasta Puttanesca, oftewel “de pasta van de dames van lichte zeden”. Tja, Anouk houdt wel van een beetje provocatie, dus dit gerecht is perfect! De combinatie van zoute ansjovis, kappertjes, olijven en een flinke kick van rode peper maakt dit gerecht zo ‘hot’ dat je het bijna met een brandblusser moet serveren. Net als Anouk: scherp, verleidelijk en altijd een beetje uitdagend. Geen poespas, gewoon vlammen.
3. Claire – Veel alcohol, nog meer klasse
Claire van Kampen, de koningin van het wetboek en de degelijke upper-class allure. Maar wat je misschien niet verwacht, is dat Claire ook stiekem houdt van een goed glas wijn… of vijf. Dus voor haar slaan we die gerechten cursus over en gaan we voor wat écht belangrijk is: een volledige wijnproeverij.
Of nog beter: een chique cocktailparty met Martini’s, gin-tonics, Moscow mules en een riante hoeveelheid champagne. Alles moet natuurlijk van het beste van het beste zijn, Claire laat geen goedkope bubbels haar lippen raken. Mix het met een paar fancy hapjes (crostini met kaviaar, iemand?) en je hebt het perfecte Claire-feest. Mocht er toch nog wat eetlust ontstaan, dan is Claire haar ideale gerecht: een overheerlijke Beef Wellington met rode wijnsaus. Chique, precies zoals Claire. “Een vrouw kan nooit te veel alcohol, ik bedoel, controle hebben.” Cheers!
4. Roelien – De biologische dog-mom
Roelien, onze dierenvriend en natuur lover, houdt van alles wat leeft, ademt en een hartslag heeft. En als er één iemand in haar leven écht centraal staat, is het wel haar hond. Dus waarom niet gewoon een gerecht maken dat helemaal voor haar trouwe viervoeter is?
Roelien serveert haar gezelschap een mooie, biologische hondentaart, een kunstwerk vol gezonde, hond-vriendelijke ingrediënten. Want ja, in haar ogen is het geluk van haar hond minstens zo belangrijk als dat van haar vrienden. Geen vlees, geen zuivel, puur plantaardig en biologisch. Ze wil dat haar hond net zo zen blijft als zijzelf na een ochtendsessie yoga met omgekeerde honden houding. Vergeet niet, als je bij Roelien komt eten, is iedereen welkom. Mens of dier.
Zo, met dit Gooische Vrouwen Diner breng je een vleugje Goois drama naar je eigen keuken. Of je nu in een chique penthouse in Amsterdam zit, of gewoon thuis op de bank met een dekentje, deze gerechten brengen je in de juiste sfeer. Een beetje glitter, een beetje pit, en héél veel stijl. En hé, vergeet de champagne niet, want zoals Cheryl het zou zeggen: “We verdienen allemaal een beetje glitter in ons leven, toch?”
Dus, trek die hakken aan, geef je haar een flinke lik lak, en begin met koken!
Cheers en een dikke kus,
Mil