Zelfgemaakte tortillachips met salsa roja

Iemand zin in zelfgemaakte tortillachips? Die maak je binnen no-time zelf. Erbij maak ik een salsa roja, waar je gegarandeerd van wilt blijven eten. 

Zelfgemaakte tortillachips maken

Als je net als ik dol bent op tortillachips, moet je ze zeker eens proberen zelf te maken. Dat is super makkelijk, want het enige dat je hoeft te doen is tortilla‘s in punten snijden (of knippen!) en ze bakken in een klein beetje olie. Even uitlekken op keukenpapier en jouw home made snack is klaar. Om zo te eten, óf om lekker mee te dippen. Overigens is dit ook een perfecte manier om die laatste paar tortilla’s uit het pak mee op te maken.

Salsa roja

Salsa roja betekent niets meer dan ‘rode saus’, en is van alle salsa’s die er in Mexico gemaakt worden een van de bekendste. Het staat in zo’n beetje ieder echt Mexicaans restaurant op de kaart en iedere thuiskok heeft z’n eigen versie. De basis van salsa roja bestaat uit tomaat, ui of sjalot, koriander en jalapeñopeper. Je maalt de rauwe ingrediënten van de salsa eerst in een keukenmachine, blender of met een staafmixer en verhit de salsa daarna even. Heb je meer zin in een grovere salsa? Dan is deze kleurige salsa met mais een echte aanrader! De zelfgemaakte tortillachips zijn het perfecte vervoermiddel van zo’n crunchy salsa, vol geur en smaak. 

Snelle versie

Heb je weinig tijd? In plaats van salsa roja kun je ook kant-en-klare Mexicaanse salsa bij je zelfgemaakte tortillachips serveren. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten verkrijgbaar, dus je kunt helemaal los. 

 

tortillachips met salsa roja
Totale tijd30 minuten

Zelfgemaakte tortillachips met salsa roja

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 4 rijpe tomaten in stukken
  • 1 verse jalapeñopeper zaadjes eruit
  • 1 teen knoflook grof gehakt
  • 1 sjalotje grof gesnipperd
  • 6 takjes koriander steeltjes grof gesneden, blad grof gehakt
  • zonnebloemolie
  • zout en zwarte peper
  • 4 tortilla’s in punten
  • Zure room
  • 1 limoen in partjes

Bereidingswijze: 

  • Doe de tomaten, jalapeñopepers, knoflook, sjalot en koriandersteeltjes met 60 ml water in een keukenmachine en maal tot een gladde rode saus.
  • Verwarm 1 eetlepel zonnebloemolie in een steelpan en giet de salsa roja (rode saus) erbij, voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten flink doorkoken.
  • Verhit een laagje van 1 cm zonnebloemolie in een antiaanbakpan. Frituur hierin de tortillapunten in enkele minuten aan beide kanten knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de tortillachips met de salsa roja, zure room, partjes limoen en korianderblad.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

tortillachips met salsa roja

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.