Bovendien is zelf worstenbroodjes maken ook nog eens heel leuk om te doen! Geef het gehele gezin – en vooral de kids – wat deeg en gehakt en je hebt geen kind meer aan ze!
Ben jij ook groot fan van worstenbroodjes? Check dan zeker ook eens de Tsjechische hotdogs!
Dit recept is afkomstig uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina
Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk kinderbakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!
De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.


Worstenbroodjes
Ingrediënten
Voor het deeg
- 250 gr bloem
- 100 gr melk
- 7 gr droge gist 1 zakje
- 60 gr boter
- 1/2 el basterdsuiker
- 1/2 tl zout
- 1/2 losgeklopt ei
- 1 eidooier om te bestrijken
Voor de worst
- 500 gr half om half gehakt
- 75 gr paneermeel
- 1 losgeklopt ei
- 1 tl paprikapoeder
- zout en peper
Voor erbij
- ketchup
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten voor het deeg, behalve de eidooier. Kneed ze net zolang tot je een soepel deeg hebt.
- Verdeel het deeg in 10 platte stukjes. Leg een stukje deeg op een met bloem bestrooid aanrecht. Vouw de zijkanten naar het midden en draai het deeg om.
- Druk en rol het deeg nu met je hand tot een glad bolletje. Maak zo nog 9 bolletjes.
- Bedek de bolletjes met plastic folie en laat ze 20 minuten rijzen.
- Doe het gehakt in een kom met het paneermeel, het losgeklopte ei, de paprikapoeder en wat zout en peper. Kneed het met je handen tot alles goed gemengd is. Rol 10 worstjes van het gehakt.
- Rol de bolletjes deeg uit tot een ovale vorm die ongeveer zo lang is als je worstjes. Leg in het midden van elk deeglapje 1 gehaktworst. Vouw het deeg dicht rondom het worstje. Druk de randjes aan.
- Klop de eidooier los. Bestrijk met een kwastje alle broodjes aan de buitenkant met eidooier.
- Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Eet ze met ketchup.
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Bijgerechten
- Borrel recepten
- Brood recepten
- Brunch recepten
- Carnaval recepten
- Feestdagen recepten
- Hollandse recepten
- Lunch recepten
- Paas recepten
- Sandwiches
- Snacks
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.