Zandkoekjes gevuld met jam

Zandkoekjes gevuld met jam: oftewel thumbprint cookies

Zandkoekjes gevuld met jam worden in Amerika thumbprint cookies genoemd. In Amerika is dit echt een begrip, maar ze zijn hier niet zo erg bekend. Althans… niet onder die naam. Mijn dochter Felina is er dol op. Want was is nou leuker dan met je duimen mooie gaatjes in het deeg te maken? Daar zijn die kleine duimpjes natuurlijk ook perfect voor…

Het zijn in principe lekkere zandkoekjes die je vult met jam. Doordat de jam wordt meegebakken, wordt deze lekker sticky en zijn dit echt fantastische koekjes. Maak er meteen lekker veel van, want ze zijn op voor je er erg in hebt…!

Lees ook: 5 bakrecepten om samen met je kids te maken

Dit recept is afkomstig uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina

Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk kinderbakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!

De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.

jamprintkoekjes

jamprintkoekjes
Totale tijd45 minuten

Zandkoekjes gevuld met jam

40 koekjes | voorbereiden 30 minuten | bereiden 15 minuten
4.41 van 25 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

40 koekjes
  • 250 gr ongezouten boter
  • 135 gr kristalsuiker + 40 gr extra om de koekjes in te rollen
  • 2 grote eidooiers
  • 1 tl vanille pasta
  • ¼ tl zout
  • 300 gr bloem
  • 1 pot aardbeienjam

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier en zet alvast klaar.
  • Doe de boter en de suiker in een kom en mix dit voor ongeveer 2 minuten tot het goed gemengd is. Voeg de eidooiers, vanille en zout toe en klop tot het luchtig is geworden. Meng dan de bloem erdoor.
  • Laat draaien tot het deeg samen komt.
  • Gebruik een eetlepel om elke keer een beetje deeg te pakken en rol dit in een balletje. Rol elk balletje door de extra kristalsuiker en leg op de bakplaat.
  • Maak met je duim een afdruk in elk koekje en doe hier een theelepeltje jam in.
  • Bak de koekjes in de oven, 12-15 minuten of tot de koekjes gaar en bruin zijn. Ze blijven aan de bovenkant vrij licht. De onderkant wordt bruiner.
  • Haal uit de oven en laat ze eerst even afkoelen. Haal ze dan van de bakplaat af en laat volledig afkoelen op een cakerek of ovenrekje op het aanrecht.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.