Aardbeientijd
Nu het weer volop aardbeientijd is, moet je er ook goed gebruik van maken. Tenminste dat vind ik persoonlijk. Neem nu deze wentelteefjes met aardbeien. Het is een twist op het klassieke wentelteefje en geeft er echt een zomerse twist aan. Ik vind het een heerlijke variatie op het origineel.
Lekker frisse zomerse wentelteefjes
Voor deze zomerse wentelteefjes wordt de ricotta lekker op smaak gebracht met citroen en wat honing en dan die aardbeien erop… Jonge, ik krijg er gewoon zin in als ik het zo opnoem!
Deze zomerse wentelteefjes duren ook niet lang om te maken. En probeer ook eens om ze met krentenbrood te doen mocht je dat nog hebben liggen. Ook lekker!

Zacht en zoete zomerse wentelteefjes
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 ei
- 200 ml volle melk
- 4 sneetjes oud brood
- 1 tl vanille
- 1 tl kaneel
- 2 el boter
- 100 gr ricotta
- Rasp van 1 sinaasappel
- 1 el sinaasappelsap
- 2 el honing
- 150 gr aardbeien
- Verse basilicum
- Eetbare viooltjes
Bereidingswijze:
Instructies
- Doe de melk in een platte kom en klop het ei erdoor. Meng de vanille en het kaneel erdoor en leg een sneetje brood erin. Laat het een paar minuutjes weken maar zorg dat het niet te slap wordt. Je moet het nog wel kunnen hanteren. Herhaal dit voor de andere sneetjes.
- Verhit een koekenpan op medium hoog vuur en smelt een klontje boter. Bak twee sneetjes tegelijk. Paar minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
- Meng de ricotta ondertussen met de honing, rasp van sinaasappel en sinaasappelsap en klop even door.
- Serveer de zomerse wentelteefjes met de ricotta en de schoongemaakte aardbeien, de verse basilicum en eventueel met de eetbare bloemen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.