Waarom wortelhummus met salsa verde?
First things first, waarom zou je de traditionele hummus aan de kant schuiven voor deze kleurrijke variant? Simpel. Het antwoord is smaak, kleur, voedingswaarde en een touch of magic in elke hap. Wortelhummus is jouw go-to als je op zoek bent naar iets nieuws, iets dat zowel je ogen als je smaakpapillen trakteert op een feestje. En als je er dan nog een schepje bovenop doet met die goddelijke salsa verde, weet je dat je iets speciaals in handen hebt.
Is wortelhummus gezond?
Naast lekker is wortelhummus ook een health hero. Wortels zitten bomvol vitamines, mineralen en antioxidanten zoals bètacaroteen, vitamine A en C, die je huid laten stralen, je ogen blij maken en je immuunsysteem een high five geven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige oranje kleur. Wortelhummus is niet alleen een feest voor je mond, maar ook voor je ogen. Wortels en kikkererwten beide vezelrijk. Vezels zijn de BFF’s van je spijsvertering, houden je langer vol en zeg maar dag tegen die 4-uur dip. En daarnaast zijn kikkererwten een top bron van plantaardige eiwitten. Perfect voor als je (even) geen vlees eet.
Waarom je dit moet proberen
Het is de perfecte manier om je gasten (of gewoon jezelf, want self-love baby) te verrassen met iets unieks. Deze wortelhummus met salsa verde is dé manier om je inner chef naar boven te halen en iets te serveren waar nog lang over nagepraat wordt. Plus, het is gezond, bomvol smaak en zorgt gegarandeerd voor die wow-factor op elke eettafel.

Wortelhummus met salsa verde
Ingrediënten
Wortelhummus
- 1 kg bospeen
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 tl komijnzaad
- 400 g kikkererwten
- 2 el tahin
- sap van 1 citroen
- Peper en zout
Salsa verde
- 1 teen knoflook
- 40 g wortelloof
- 15 g koriander
- 2 takjes munt
- 1 el kappertjes
- 2 el rodewijnazijn
- 100 ml olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Wortelhummus
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de bospenen schoon maar bewaar wat van het loof voor de salsa verde. Laat de kikkererwten uitlekken.
- Doe de bospenen in een grote braadslede met de olie, knoflook en komijnzaad. Breng op smaak met zout en peper en rooster ze in 30-35 minuten in de oven tot ze mooi zacht zijn.
- Leg een kwart van de geroosterde bospenen apart. Hak de rest in grove stukken en voeg toe aan een keukenmachine. Pers de geroosterde knoflook uit boven de bospenen en voeg ook de olie uit de braadslede, kikkererwten, tahin en het citroensap toe.
- Maal de ingrediënten tot een romige hummus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de wortelhummus over een serveerbord.
Salsa verde
- Pluk de blaadjes van de wortelloofsteeltjes en van de munt. Pel de knoflook.
- Doe de knoflook, wortelloof, koriander, munt, kappertjes, rodewijnazijn en olijfolie in de keukenmachine. Maal tot een salsa.
- Besprenkel de wortelhummus met de salsa verde. Serveer met overgebleven geroosterde bospenen.
- Vegetarische recepten
- Bijgerechten
- Dieetsoorten
- Gezonde recepten
- Groente recepten
- Oranje recepten
- Recepten
- Snacks
- Snelle recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.