Wortel gember sjalot: een ideaal bijgerecht
35 minuten
Soms heb je maar weinig nodig om iets lekkers en gezonds op tafel te zetten. En zeg nou zelf: je wilt toch ook niet elke dag de meest exclusieve gerechten bereiden? Af en toe terug naar de basis is helemaal geen ramp. Met het bereiden van dit wortel gember sjalot recept ben je ook nog eens heel snel klaar. In een kwartiertje heb je al een heerlijk gestoofd bijgerecht klaar staan.
Recept wortel gember sjalot: bereidingswijze
Mijn recept voor dit bijgerecht met wortel, gember en sjalot is erg makkelijk om te maken. Hoe je precies te werk moet gaan, leg ik hieronder voor je uit:
Wortel gember sjalot recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 bos wortelen
- 4 bosuitjes
- Stuk gember van 2 cm
- 1 eetlepel maple syrup
- 5 sprieten bieslook
Instructies
Instructies
- Snij allereerst de bosui in dunne plakjes. Zet dan een pan op het vuur en verhit hierin de zonnebloemolie. Bak de bosui 3 minuten in de pan. Maak de wortelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Nu ga je de gember over de bosui raspen en laat dit vervolgens 1 minuut meebakken.
- Voeg nu de wortel, 100 ml water en de maple syrup toe. Laat dit geheel langzaam stoven voor ongeveer 8 tot 12 minuten. Als finishing touch versier je je creatie met wat gehakte bieslook. En klaar ben je. Simpel, snel en smakelijk!
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.