Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Deze week kies is voor een reis rond de wereld én voor Hollands. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe weekmenu? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze wereldse lekkernijen.
Maandag – Knolselderij steak met Italiaanse groene kruidensaus
Elke dag vlees eten? Nee, dat is niet meer van deze tijd. Vega koken kan namelijk ook heerlijk zijn, je moet gewoon wat creatiever denken! Om dat te bewijzen zet ik deze maandag de lekkerste knolselderij ooit op tafel. Dit Italiaanse maaltje is namelijk een uitstekend voorbeeld van een vegetarische steak die makkelijk en snel thuis gemaakt kan worden. Dus waarom niet experimenteren en ontdekken hoe veelzijdig deze knol wel niet is?! Deze knolselderijsteak met Italiaanse groene kruidensaus en (veel) kappertjes, serveer ik met een lekkere kwak aardappelpuree.
Dinsdag – Spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanesca, of op z’n Italiaans gezegd, spaghetti alla puttanesca, is één van mijn favoriete pastagerechten. Een intense smaak en zo klaar. Ideaal na een lange werkdag!
Woensdag – Kip fajita traybake
Eens in de zoveel tijd Mexicaans op tafel is gewoon een must! Deze woensdag ga ik voor mijn kip fajita traybake met soft taco’s. Ze zijn enorm makkelijk om te maken en je zet het binnen 30 minuten, waaronder oventijd, op tafel. Ik maak er een traybake van: het handige hieraan is dat je alles op één bakplaat afbakt. Na de bereiden pluk je de kip en serveer je het gerecht met tortilla’s, jalapeñopepers, krokante tortillachips, guacamole, limoen en zure room. Kan niet fout gaan!
Donderdag – Rijstcrepes gevuld met eend
Ik had toch opeens zo’n craving naar Vietnamese gevulde rijstcrêpes met eend. Als je ze nog nooit op hebt, dan mis je echt wat. Deze schatjes zijn namelijk ontzettend LEKKER! Vind je het wat spannend klinken, dan stel ik je alvast gerust: deze rijstcrêpes maak je makkelijk en snel. Houd je niet van eend? Dan vervang je dat toch gewoon door iets wat jij wel lekker vindt! Heb je nu geen zin om de crêpes te bakken, dan kun je dit gerecht ook maken met rijstvellen (van de toko) die je vult en even kort stoomt.
Vrijdag – Zoete aardappel friet
‘
Yummie, deze vrijdag ga ik voor mijn zoete aardappelfrietjes. Dit keer maak ik ze in de airfryer, maar je kunt ze natuurlijk ook in de oven stoppen. Wist je overigens dat deze frietjes nog lekkerder zijn met wat Parmezaanse kaas – kaas maakt namelijk alles nog beter. Deze frietjes zijn overigens heerlijk met mijn gefrituurde kip en Chinese fried chicken.
Zaterdag – Rode kool salade met appel
Als ik vrij ben en de tijd heb, vind ik het heerlijk om lekker op pad te gaan met mijn gezin op de zaterdag en ergens flink te lunchen. ‘s Avonds hebben we dan vaak zin in een luchtige snelle maaltijd. Mijn rode kool salade met appel komt dan altijd goed van pas. Mega gezond, rode kool zit namelijk boordevol vitamines en mineralen, én ook nog eens verrassend lekker!
Zondag – Trifle cheesecake
Oeh la la, ik heb nu al zin in zondag bakdag. Dit keer staat mijn trifle bastogne cheesecake namelijk op de planning en ik kan je nu alvast verklappen dat dit echt een heel lekker taartje is. Deze cheesecake heeft alle smaken van een traditionele Engelse trifle, maar dan in de vorm van een cheesecake. Persoonlijk deel ik hem liever niet en ga ik ‘m het liefste te lijf met een vork, maar daar is mijn gezin het om een of andere reden niet mee eens. Probeer jij dit verrukkelijke taartje uit?