Vietnamese gevulde rijstcrêpes met eend

Vietnamese gevulde rijstcrêpes met eend

Rijstcrêpes hebben voor mij al meteen de geur die je associeert met Vietnam. Ik kan het niet goed uitleggen, maar ik word er instant blij van – en in mijn hoofd direct getransporteerd naar het land van oorsprong. Je kunt deze rijstcrêpes echter ook makkelijk thuis maken met dit recept. Ik vulde ze hier met gekonfijte eendenbout, wat het extra lekker en decadent maakt.

Om de rijstcrêpes te maken is een goede anti-aanbakpan een must. Ook handig om de pannenkoekjes, als je ze eenmaal hebt gebakken, daarna niet op elkaar te leggen. Dan krijg je die plakkerige dingen namelijk nooit meer los van elkaar… Heb je nou geen zin om de crêpes te bakken, dan kun je dit gerecht ook maken met rijstvellen (van de toko) die je vult en even kort stoomt. Het is niet helemaal hetzelfde, maar een redelijk alternatief als je geen zin hebt om de rijstcrêpes zelf te maken.

Check hier alle Aziatische recepten.

rijstcrepes

rijstcrepes

Vietnamese gevulde rijstcrêpes met eend

Deze gevulde rijstcrêpes komen oorspronkelijk uit de regio van Hanoi
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Vietnamese keuken
Porties 4 portie(s)
Calorieën 391 kcal

Benodigdheden

  • Koekenpan met anti aanbaklaag

Ingrediënten
 

Voor de rijstcrepes

  • 100 g rijstebloem
  • 4 el tapiocabloem
  • 1/2 tl zout
  • 300 ml water

Voor de vulling

  • 10 gedroogde judasoren of een andere gedroogde paddenstoel
  • 4 sjalotten
  • 4 el plantaardige olie
  • 225 gr gekonfijte eendenbout
  • 1 el vissaus
  • versgemalen zwarte peper

Voor de topping

  • gemengde kruiden (munt, koriander, lange koriander, dille etc.)
  • 25 gr tauge
  • 200 ml nuoc mam cham

Instructies
 

  • Meng voor de rijstcrepes de rijstebloem, tapioca en het zout in een kom en roer goed door. Schenk al roerende het water erbij tot er een glad beslag ontstaat
  • Week voor de vulling de gedroogde paddenstoelen enkele minuten in water dat net van de kook af is.
  • Pel de sjalotten en snijd ze in dunne ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg 3/4 van de gesneden sjalotten toe en bak ze lichtbruin en knapperig. Zeef de sjalotten uit de olie, vang de olie op en doe deze terug in de pan.
  • Fruit de resterende sjalot in de olie tot deze glazig en zacht is. Giet de paddenstoelen af, snijd ze ragfijn, doe ze bij de sjalot en fruit ze enkele minuten mee.
  • Pluk het vlees van de gekonfijte eendenbout van het bot. Bak kort tot alle ingredienten warm zijn en breng op smaak met vissaus en zwarte peper.
  • Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en vet deze in met olie. Schep het crepebeslag nog een keer door en schenk een soeplepel ervan in de pan. Maak draaiende bewegingen met de pan om ervoor te zorgen dat het beslag gelijkmatig over de bodem verdeeld is. Doe de deksel op de pan en laat de crepe 30 seconden stomen. Schuif de crepe op een ingevet oppervlak en laat hem licht afkoelen.
  • Verdeel een kwart van de vulling over de crepe en rol hem op. Bak en vul op dezelfde manier nog drie crepes.
  • Snijd de kruiden grof. Serveer de crepes met de kruiden, tauge, gebakken sjalot en nuoc mam cham.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 391kcalKoolhydraten: 40gProteine: 16gVet: 19gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 44mgNatrium: 4620mgKalium: 309mgVezels: 2gSuiker: 5gVitamine A: 9IUVitamine C: 4mgCalcium: 45mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.