Weekmenu week 11

Categories: Receptbundels

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Deze week kies is voor een reis rond de wereld. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe weekmenu? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze wereldse lekkernijen. 

Maandag – Razendsnelle zoete aardappelsalade 

Zoete aardappelsalade

Op drukke maandagen zet ik graag wat makkelijks op tafel. Deze zoete aardappelsalade is ideaal om van tevoren klaar te maken en kun je ook makkelijk naar eigen wens veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het variëren met de groentes en vlees. Ook vind ik het heerlijk om er soms een handje noten of granaatappel aan toe te voegen. Probeer het uit en geniet!

Dinsdag – Spaanse soep met aardappel en chorizo

Spaanse soep miljuschka

Let’s get Spanish! Net als ik fan van een warm, goed gevuld soepje? Dan is het je geluksdag, want vandaag haal ik de Spaanse zon in huis met een heerlijke maaltijd: Spaanse soep met aardappel en chorizo. Deze Spaanse aardappelsoep is goed gevuld. De combi van aardappel en chorizo, ik kwijl er gewoon van. Aardappelen zijn flink vullend, dus hierna zit je lekker vol. De chorizo maakt deze Spaanse soep mega bijzonder. Daar blijft het niet bij, want er zitten ook heel veel kruiden en specerijen in zoals knoflook, peterselie en saffraan. Je weet niet wat je proeft!

Woensdag – Surinaamse bami met sticky kipdrumsticks

Surinamse bami met sticky kipdrumsticks

Deze woensdag pak ik uit met een fantastische Surinaamse bami met sticky kipdrumsticks. Moeilijk om te maken? Zeker niet, je moet er alleen de tijd voor nemen. Want, mensen, dit is nou wat ik bedoel met comfortfood! Zoet, zuur, zout, pittig, alle smaken komen in dit gerecht voorbij en iedere hap van deze Surinaamse traktatie doet je smaakpapillen dansen van genot. Switi!

Donderdag – Limoen-rijstbowl met pittige kipreepjes en tomatensalsa

Limoen rijstbowl

Met een rijstbowl zit je altijd goed. Je kunt ze helemaal aanpassen aan jouw smaak, en aan die van iedereen aan tafel. Maar geloof me: deze rijstbowl met pittige kip, limoen en tomatensalsa wil je niet missen. Binnen een half uurtje op tafel, vol smaak en lekker pittig, deze rijstbowl heeft het allemaal. Op die rijst-basis horen natuurlijk toppings! In dit recept is dat een combinatie van pittige kip, romige avocado en een frisse tomatensalsa – je kunt natuurlijk jouw favorieten ook toevoegen.

Vrijdag – Zalmburgers in een krokant jasje met pittige saus

Deze vrijdag ga ik voor een lekkere luie maaltijd, die ik binnen 15 minuten op tafel zet. Ik kan altijd enorm genieten van een lekker stukje zalm. Je kunt zalm op verschillende manieren bereiden. Maar heb je er wel eens aan gedacht om zalmburgers te maken in Asian style? Deze zalmburgers zijn een gezonde variant op de reguliere hamburger en daarbij nog heel lekker ook! 

Zaterdag – Pasta met gewokte snijbiet en feta roomsaus

Pasta met gewokte snijbiet en fetasaus

Op zoek naar een romige pasta met aanzienlijk veel smaak? Dan is deze pasta met gewokte snijbiet en feta-roomsaus precies wat jij zoekt! Voor deze pasta maak ik een feta-roomsaus. Feta is echt een typisch Griekse kaas gemaakt van schapenmelk, met een scherpe en zoutige smaak. In combinatie met slagroom, wordt het een heerlijke romige saus. Het is de perfecte basis voor deze lekkere pasta met snijbiet!

Zondag – Overheerlijke gember walnoot perentaart

Gember walnoot perentaart miljuschka

Ben je op zoek naar een lekker bakrecept voor op een frisse zondag? Maak dan mijn overheerlijke gember walnoot perentaart. Dit taartje ziet er niet alleen prachtig uit, het heeft ook nog eens een geweldige smaak. De combinatie van zoete peren, pittige gember en knapperige walnoten is geweldig. De perfecte verjaardagstaart, het ideale dessert, maar ook amazing bij de brunch of als tussendoortje bij een warme kop thee op de zondag. 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.