Yes! Een nieuw weekmenu staat op je te wachten. Dit gaat een feestje worden! De temperatuur is goed omlaag gegaan, dus we willen lekker eten wat goed vult en verwarmd. We mixen makkelijk met smaakvolle klassiekers en gaan van supersnelle doordeweekse maaltijden tot ultiem comfortfood en een té lekkere cheesecake om het af te maken. We gaan voor veel smaak, weinig stress, en vooral heel veel gezelligheid aan tafel en in de keuken! Lets go!
Maandag – Volkoren wraps met honing-mosterd kip en spinazie
Maandag, de dag om de week goed en makkelijk te beginnen. Deze volkoren wraps met honing-mosterd kip en spinazie zijn de perfecte start. De kip is lekker sappig en heeft door de honing-mosterdsaus een mooie balans tussen zoet en pittig. De spinazie voegt een frisse, knapperige bite toe en met de volkoren wraps krijg je ook nog eens een flinke dosis vezels binnen. Wat wil je nog meer?!
Dinsdag – Hartige gehaktschotel met zoete aardappelpuree
Dinsdag is het tijd om het jezelf lekker makkelijk te maken met deze heerlijke gehaktschotel. De zachte zoete aardappelpuree zorgt voor een fluweelzachte topping die perfect samengaat met het kruidige gehakt en de groenten daaronder. Dit is echt een gerecht dat je tafel vult met die warme, huiselijke geur die iedereen direct naar de keuken lokt. Perfect voor een koude dag waarop je wel wat warmte kunt gebruiken!
Woensdag – Pappardelle met pompoen, knoflook en chili
Op woensdag hebben we zin in pasta, maar dan wel met een heerlijke herfstige twist! Deze pappardelle met pompoen, knoflook en chili zit boordevol smaak. De zachte, romige pompoen maakt de saus fluweelzacht, terwijl de knoflook en chili zorgen voor een pittige touch die het gerecht net dat beetje extra geeft. Dit gerecht is simpel, maar voelt super de luxe. En dat zonder uren in de keuken te staan. Perfect voor een doordeweekse dag, maar ook ideaal om indruk te maken als je gasten hebt.
Donderdag – Winterse lasagne met groene groenten
Tijd voor een ovenschotel die je huis vult met de geur van pure gezelligheid. Deze winterse lasagne met groene groenten is een frisse, licht verteerbare versie van de klassieke lasagne. Boordevol spinazie, prei en courgette en afgemaakt met een romige bechamelsaus. Het is een geweldige manier om extra groenten binnen te krijgen zonder dat het voelt als “gezond doen”, want dit smaakt gewoon superlekker. Een fijne maaltijd om samen te delen en die je zeker voldaan achterlaat.
Vrijdag – Klassieke Franse uiensoep
Het is vrijdag en we sluiten de werkweek af met een klassieker waar je het hele weekend op kunt teren: Franse uiensoep! Deze soep is hartig, kruidig en zit bomvol smaak dankzij de langzaam gekarameliseerde uien. Het hoogtepunt? De kaasgratin bovenop, natuurlijk! Deze klassieker is perfect voor een relaxte vrijdagavond en geeft je het gevoel alsof je in een knus Frans bistrootje zit. Lekker om langzaam van te genieten en het liefst met een stuk knapperig stokbrood erbij om mee te dippen.
Zaterdag – Kip fajita traybake met soft taco’s
Weekend vibes aan! Zaterdag is de perfecte dag om het iets relaxter aan te pakken, maar dat betekent niet dat we inleveren op smaak. Deze kip fajita traybake zit bomvol kleuren, knapperige paprika’s, sappige kip en heerlijke kruiden. Alles op één bakplaat, lekker makkelijk en weinig afwas! Zet een schaal met zachte taco’s en wat frisse toppings op tafel en laat iedereen hun eigen taco’s vullen. Dit gerecht is een feestje om te maken en te eten!
Zondag – Salted caramel chocolate cheesecake
Jullie hebben het misschien al voorbij zien komen, maar ik heb een cheesecake boek gemaakt! Ik HOUD van cheesecake en daarom zit het ook verwikkeld in dit geweldige weekmenu. Want wie wil nou niet de week afsluiten met een cheesecake? Dat dacht ik al. Deze salted caramel chocolate cheesecake is daar perfect voor! Romig, zacht en vol met pure chocoladesmaak die prachtig samenkomt met de subtiel zoutige karamelsaus. Dit dessert is een ware showstopper die iedereen stil krijgt én er is gegarandeerd niemand die nee zegt tegen een tweede stukje. Het is de ultieme traktatie voor een ontspannen zondag en hij is nog makkelijker te maken dan je misschien denkt.
Hopelijk zit je al te watertanden en kan je niet wachten om dit weekmenu te gaan maken. Of je nu alleen voor jezelf kookt, voor je gezin, of voor vrienden, er is voor elke dag iets bijzonders dat je keukentafel net dat beetje extra gezellig maakt. Dus schort om, lekker experimenteren en vooral… genieten van elke hap! Vergeet niet om jezelf zondag te trakteren op dat goddelijke stukje cheesecake, je hebt het verdiend!