Weekmenu week 12

Categories: Receptbundels

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Deze week kies is voor een reis rond de wereld. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe weekmenu? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze wereldse lekkernijen. 

Maandag – Pasta carbonara taart

Pasta carbonara taart

Mamma Mia, ik heb me toch een lekker recept voor je. Pasta carbonara is by far één van de meest geliefde Italiaanse gerechten over de hele wereld, maar deze taart versie ken je vast nog niet. Deze pasta carbonara taart is hartig en romig. Om er een goede maaltijd van te maken, heb ik er doperwten en boontjes aan toegevoegd. De groene groente maakt het helemaal af!

Dinsdag – Pastinaaksoep met kerrie en rijst

Pastinaaksoep met kerrie

De zoete smaak van pastinaak gecombineerd met de kerrie vind ik echt geweldig. Het is ontzettend lekker om het in deze pastinaaksoep te stoppen. Ik maak de soep heerlijk romig met wat kokosmelk en top de soep af met zwarte rijst, verse koriander, zeezoutvlokken en zwarte peper. Werkelijk waar een plaatje om te zien! Benieuwd naar een andere pastinaaksoep? Deze is ook heel lekker: pastinaaksoep met paprika-venkelolie.

Woensdag – Foe Yong Hai

Recept voor foe yong hai

Deze lekkere Foe Yong Hai is makkelijk en snel om te maken en daarmee perfect voor een doordeweekse maaltijd. Het is een smakelijk en veelzijdig gerecht dat bestaat uit roerei, groenten en wordt geserveerd in een zoetzure saus. De klassieker staat in elk verhollandst Chinees restaurant op de kaart, maar maak je thuis net zo makkelijk na. Het is een echte must try! 

Donderdag – Aloo Gobi 

Aloo gobi

Deze heerlijke kruidige Indiase curry bewijst maar weer eens dat een keertje geen vlees of vis eten helemaal geen straf hoeft te zijn. Deze aloo gobi bevat zelfs helemaal geen dierlijke producten en is dus vegan friendly. Deze aardappel- en bloemkoolcurry is waarschijnlijk een van de meest voorkomende curry’s die je in India kunt vinden. Goedkoop, vullend en intens lekker!

Vrijdag – Empanadas gevuld met gehakt en olijven

Empanadas gevuld met gehakt en olijven 1

Deze vrijdag ga ik voor een Spaanse borrelplank en daar mogen mijn empanadas gevuld met gehakt en olijven en mangosalsa natuurlijk niet bij ontbreken. Een empanada is een soort Spaans gevuld pasteitje: te herkennen aan de karakteristieke halve maanvorm. In combinatie met een zoet-pittige mango salsa vind ik ze het aller lekkerste. Je zet er natuurlijk ook een bakje patatas bravas bij. Ontzettend lekker!

Zaterdag – Bouillabaisse met rouille

vispannetje met rouille

Doe jezelf een plezier en trakteer jezelf en je geliefden op deze goddelijke bouillabaisse met rouille. Weinig mensen durven hun vingers te branden aan deze Zuid-Franse klassieker, maar deze maak je met gemak. Ik maak mijn versie met visfilet en visfond, dat scheelt een hoop gedoe. Ga je zaterdag mee genieten van een verrukkelijke kom van dit Franse genot? Let’s do this together!

Zondag – Brownies met dulce de leche

Brownies met dulce de leche

O jongens, dit is zo’n heerlijk recept voor brownies met dulce de leche! Het combineert twee van mijn favoriete dingen met elkaar: brownies en dulce de leche. Heerlijk voor bij de koffie, ik houd ervan! Het maken van brownies is echt kinderspel. Je volgt de receptuur voor de brownies en pas aan het eind doe je de dulce de leche erop. De karamelpasta, die van oorsprong uit Argentinië komt, is ontzettend lekker. Het is redelijk machtig dus ik snijd er zeker 16 vierkantjes uit. Wil je variatie toevoegen aan de brownies met dulce de leche, dan kun je er natuurlijk ook nog jouw favoriete nootjes doorheen doen.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.