Patatas bravas uit de airfryer

Tijd

Maak heerlijke patatas bravas thuis

Zoals beloofd hebben we ook nu weer een heerlijk recept uit de airfryer. Jouw favoriete buitenlandse gerechten die je nu gewoon thuis kunt maken. Vier vakantie in eigen land met de Staycation!

Het eerste recept was de pizza prosciutto, de tweede een Griekse moussaka en als derde een heerlijke Franse ratatouille

Verder naar Spanje

Dit keer gaat de reis verder naar Spanje en maak ik een heerlijke patatas bravas. Of je dit nu als snack wilt genieten of als tapasgerechtje, in beide gevallen is het heerlijk.

Ik maakte het met een lekker pittige tomatensaus. Dat hoort officieel bij patatas bravas maar ik vind het persoonlijk ook erg lekker met een goede aïoli.

In de airfryer is het bovendien zo klaar, dus ik zou bijna zeggen: maak meteen twee porties! Eentje met de tomatensaus en eentje met een lekker romige aïoli. Twee vliegen in een klap!

Even voorkoken

Het hoeft niet perse maar ik vind zelf dat de aardappeltjes krokanter worden als ik ze heel even kort voorkook voor de patatas bravas. Heb je daar geen zin in dan laat je ze een paar minuutjes langer in de airfryer.

Wil je weten welke airfryer ik gebruik? Die vind je hier

Patatas bravas uit de airfryer

Patatas bravas uit de airfryer

4.2 van 38 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 17 min
Totale tijd 22 min
Gang Bijgerecht
Keuken Spaanse keuken
Porties 4 portie(s)
Calorieën 316 kcal

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 500 gr vastkokende aardappelen geschild, in stukjes en kort voorgekookt
  • Zout

Voor de saus

  • 80 ml olijfolie
  • 1,5 el pittige paprikapoeder
  • Snufje cayenne optioneel, afhankelijk van hoe heet je het wilt hebben
  • 1-2 el bloem
  • 200 ml kippenbouillon
  • Zout naar smaak
  • 2 el tomatenketchup
  • ½ el honing

Instructies
 

  • Voor de patatas bravas kook ik de aardappeltjes even kort voor. Twee tot drie minuten is voldoende maar dat zorgt dat ze net even wat krokanter worden in de airfryer.
  • Laat de aardappeltjes goed afkoelen en uitlekken voor je ze in de airfryer doet.
  • Bak ze op 180˚C voor ongeveer 17 minuten (met smart sensing technology kwam het uit op 17 minuten).
  • Maak de saus door de ingrediënten bij elkaar te mengen in een steelpannetje. Breng dit aan de kook en laat even indikken. Breng op smaak met zout en peper indien nodig.
  • Serveer de goudgeel gebakken aardappeltjes met de pittige saus.
  • Ook heerlijk met aïoli!

Notities

De Smart Sensing Technology is een feature van de nieuwe Philips Airfryer XXL en zorgt ervoor dat de tijd en de temperatuur automatisch wordt aangepast tijdens de bereiding. Hierdoor is het eten altijd perfect gaar.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 316kcalKoolhydraten: 30gProteine: 4gVet: 21gVerzadigde vetten: 3gCholesterol: 2mgNatrium: 157mgKalium: 618mgVezels: 3gSuiker: 6gVitamine A: 232IUVitamine C: 25mgCalcium: 19mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.